Det er utrolig lett å lage en lett og god mousakka. Egentlig er min mors mousakka bare frityrstekt aubergine skiver i en ovnsform kjøttdeig saus på topp og det er alt.
For aubergine
2 store aubergine
1 eggehvit
Rapsolje for steking
For kjøttdeig
1 stor eller 2 middels gulløk eller rødløk
4 hvitløkfed
2 grønne tyrkisk pepper eller grønne paprika
250 gr kjøttdeig
250 gr finhakkede tomater
1 ts sortpepper
1 ts malt allehende
1/2 tbs tomatpuré
Salt
Skrell aubergine men la det stå igjen noen lange linjer skall på slik at det ser ut som om de har på en gammeldags pyjamas.
La dem i en bolle med 1/2 ss salt og vann over auberginene. Den gjør smaken mildere.
Skjær løk, hvitløk og pepperne i små biter og stek dem i varm olje med salt til løken blir gjennomsiktig.
Tilsatt kjøttdeig, malt svart pepper og allehånde i kjelen, du rører godt helt til gjennomstekt.
Tilsatt tomatene og tomatpuré, rør godt og la den småkoke mens du steker auberginene.
Ta auberginene ut fra vannet og tørk dem med papir. Skjer dem i runde stykker som er 1 cm tykk.
I en kjele varm olje og stek eggehvit vasket auberginene til de blir gyllen. Eggehvit hindrer auberginene å suge for mye olje. Legg dem på kjøkkenpapir.
Legg auberginene i et lag i en ovnsform, legg kjøttdeig sausen på toppen gjevn. Tilsatt 15 dl kokende varm.
Pynt med tomatskiver
Stek i 180 grader ovn 20 minutter
Du kan servere varm med ris eller rustikk brød.