del

Mors lettvint blomkål med bechamel saus

Verken jeg eller søstrene mine var glade i blomkål da vi var små. Min mor er stor fan av bechamel saus, så hun pleide å lage blomkål sånn og jeg likte det. Jeg hadde  pasta rester, så jeg brukte den også.

Ingredienser for 4 personer

1 blomkål, kun blomsterne

2 porsjon frosne erter

2-3 gulrotter

150 ml revet ost

Jeg hadde 250 gram pasta rester jeg brukt dem også

For bechamel sause

100 gr smør

50 gram mel

500 ml melk

Salt, pepper
Vask og dampkok blomkål bitene 5 minutter i veldig høy temperatur. La dem kjøle

Lag bechamel sausen, først smelt smør deretter tilsatt mel og rør hele tiden over middelsvarm.

Når fargen blir gylden tilsatt 1 ss melk rør godt, tilsatt mer litt etter litt og rør godt hele tiden.

Leg pastarestene i ett gjevnt  lag i en ovnsform, Leg blomkålen, skåret gulrotter og frosne etter i ett nytt lag på toppen av pastaen.

Dekk det hele med bechamel saus,strø over revet ost.

Stekt i ovn 180 grader 20 minutter til det blir gylden.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode