del

Fideua – Spansk skalldyrpasta

Fideua er enkleste måte å lage en skikkelig god pasta synes jeg. Når vi koser oss med Fideua og Aioli vi husker de varme, lange sommerdagene ved middelhavet.

For 4 personer

4 ss olivenolje

500 gram frosne ‘seafood mix’ eller ferske reker, blåskjell, akkar hvis du vil.

500 gram fideua pasta, eller bruk vanlig makaroni

5 stk hvitløkfed, skallede og skoret i tynne skiver

200 gram skallede og finhakket tomater

1 ts colorante, kan sløyfes

0.5 gram safran eller du kan jukse med 1/2 ts turmeric som gir spennende gul farge

1 ts paprika pulver, jeg bruker alltid ‘pimenton dulce ahumado’

1.5 liter fiskebuljong, kokende

I en stor panna stek hvitløk i olivenolje med salt ca 2 minutter

Tilsatt seafood mix, rør godt og forsett å steke over middels varm ca 5 minutter til alle de frosne tiner.

Dytt  dem siden av pannen og legg tomatene midt på steke pannen, stek tomatene til de blir myke ca 5-7  minutter

Tilsatt salt, colorante, safran eller turmeric og rør

Tilsatt kokende buljong og over middels varm kok 5 minutter til, husk å sjekke salt

Tilsatt pasta og rør godt.

La dem koke til alle vannet er borte ca 7-9 minutter. (det kan du finne på pasta pakken)

Server med sitron og aioli.

Aioli:

Jeg spiser ikke rå egg derfor lager jeg aldri ekte aioli men jeg digger smaken. Slik jukser jeg:  Jeg knuser 3 hvitløkfed i mørtel med salt, tilsatter 1 ss olivenolje og 3 ss norsk majones og noen dråper sitronsaft, blander godt.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode