del

Feta dip / Girit Ezmesi

Dette er signatur mezze fra restauranten Cibalikapi Balikcisi  i Istanbul. Veldig lett å lage, smaker himmelsk på ristet brød. Du kan oppbevare den i kjøleskap og servere på en grønn salat, eller hvis du sløyfer hvitløk kan den brukes som pålegg til frokost eller lunsj. Mange muligheter.

Du trenger:

250 gram fetaost (tyrkisk eller gresk)

2 ss valnøtter, finhakkede

2 ss pistasnøtter eller gresskar, finhakkede

4 stk hvitløkfed, knust med en klype salt

1 ts paprikapulver

1/2 ts timian

0.6 dl ekstrajomfru olivenolje

Grønne oliven for å pynte

Bland alle ingrediensene og tilsatt olivenolje, legg i en fat og pynt med oliven. Server med ristet brød.

Print Friendly

Related Posts

  1. Svar

    Tusen takk og beklager sent svar. Bedre sent enn aldri 🙂 Restauranten selv bruker Ezine beyaz peyniri. Siden den er litt for salt bløtlegger de osten i lunkent vann ca 2 timer, deretter legger de osten tilbake i kjøleskapet i minst to timer før de bruker den. Siden jeg bor i Norge bruker jeg mest Tyrkisk ost ( Sut diyari piknik ciftlik peyniri) fra innvandrerbutikker. I Tyrkia kan du prøve ‘suzme peynir’ fra forskjellige leverandører som er nærmest gresk feta.

      • Vidar
      • juni 15, 2016
      Svar

      Takk for svar! Jeg er nå fast kunde av Ezine beyaz peyniri hos min lokale osteforhandler. Knall til kavun også den! Skal prøve forskjellige suzme peynir også etterhvert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode