del

Kald tomatsuppe fra Andalucia – Gazpacho Andaluz

Jeg digger duften av solmodne tomater. Når det er varmt og sola skinner jeg bare går ut og nyter det. Ikke mye matlaging men denne suppen er klar på 5 minutter uten å bruke komfyr!

For circa 1 liter/ 4 porsjoner

1 kg modne tomater ( jeg brukt en halv kilo plomme tomater og en halv kilo klasse tomater)

1/2 grønn paprika

1/2 agurk (ca 60 gram)

1 gul / hvit løk

1 hvitløkfed

50 gr brødsmuler ( fra baguetter, kneip, loff eller giabatta er greit)

3 ss din favoritt ekstrajomfru olivenolje

3 ss hvitvinseddik ( eller etter smak)

1 ts salt

1/2 grønn eple (eller etter smak)
Vask alle grønnsakene grundig. Jeg skrelte ikke tomatene men du kan gjøre hvis du vil.

Fjern frøene og del paprika i små biter. Samme med agurk.

Skjer grønsakene i små biter (jeg delte tomatene og løken fire båter)

Legg brødsmuler, hvitløkfed, tomater, paprika, løk, agurk, eple (hvis du bruker), olivenolje og salt i en blender rør noen minutter.

Smak med salt, pepper og hvitvinseddik.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode