share

Gryte med grønne linser og chorizo – Lentejas

by
img_0246

Vi liker denne gryten veldig godt. Det tar ikke mer en en halv time å lage den. Jeg lærte denne oppskriften da vi bodde i Spania. Hvis du er vegan elller vegetar kan du sløyfe eller erstatte chorizo.

For 4 sultne voksne:

400 gr grønne linser, vasket

1 potet, i små biter

1 stor gulrot, i små biter

1 tomat, hel

1 grønnpaprika, hel med noen prikker fra gaffel

100 gr chorizo pølse, delt i 4

1 gul løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1.5 liter vann

Salt, paprikapulver

Vask og sil de grønne linsene

I en kjele legg linser, vann, potet, gulrot, hel tomat, hel paprika og pølser. Tilsett salt og paprikapulver.

Kok ca 20 minutter over middels varme under lokk til linsene blir myke.

I en stekepanne stek løk og hvitløk med 3 ss olivenolje og bruk deretter stavmikser i pannen til det blir en jevn blanding.

Ta ut tomat og paprika, tilsett løkblandingen.

Bland godt og server med en pølsebit på toppen av hver tallerken.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode