del

Gryte med grønne linser og chorizo – Lentejas

Vi liker denne gryten veldig godt. Det tar ikke mer en en halv time å lage den. Jeg lærte denne oppskriften da vi bodde i Spania. Hvis du er vegan elller vegetar kan du sløyfe eller erstatte chorizo.

For 4 sultne voksne:

400 gr grønne linser, vasket

1 potet, i små biter

1 stor gulrot, i små biter

1 tomat, hel

1 grønnpaprika, hel med noen prikker fra gaffel

100 gr chorizo pølse, delt i 4

1 gul løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1.5 liter vann

Salt, paprikapulver

Vask og sil de grønne linsene

I en kjele legg linser, vann, potet, gulrot, hel tomat, hel paprika og pølser. Tilsett salt og paprikapulver.

Kok ca 20 minutter over middels varme under lokk til linsene blir myke.

I en stekepanne stek løk og hvitløk med 3 ss olivenolje og bruk deretter stavmikser i pannen til det blir en jevn blanding.

Ta ut tomat og paprika, tilsett løkblandingen.

Bland godt og server med en pølsebit på toppen av hver tallerken.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode