share

Farinata-Italienske pannekaker av kikertermel

by
img_7644

 

img_7644

Det er veldig enkelt å lage denne glutenfrie pannekaken og den smaker kjempegodt.

Du trenger en 28 diameter stekepanne som kan gå i ovnen eller en springform for å steke pannekaken. Jeg brukte en stekepanne med avtagbart håndtak.

For 2 sultne voksne trenger du:

2.5 dl kikertermel, jeg brukte et engelsk/indisk merke fra innvandrerbutikken

1 ts salt

2.5 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 gulløk-3 ss olivenolje for å steke løken

10 stk rosmarinblader
Slik lager du:

Visp mel og salt

Tilsett vann sakte for å lage en jevn røre uten klumper

Tilsett 2 ss olivenolje og rør

Dekk med plastfolie og la den hvile (røren kan hviles opp til 12 timer)

Varm ovnen til 230 grader.

Stek løk i olivenolje over middelsvarm til de blir gylne ca 5-8 minutter

Tilsett stekt løk og rosmarin bladene i røre

Hell røren i stekepannen eller springformen (husk å smøre formen med olivenolje) og stek i ovnen ca 10-15 minutter.

Den smaker godt alene og du kan servere den med ost, oliven, skinke siden.

Slik så røren ut før jeg stekte i ovnen:

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode