del

Kaldt vannmelon suppe-Vannmelon Gazpacho

Jeg digger solmodne tomater og søte, saftige vannmeloner. Denne suppen er klar på 5 minutter uten å bruke komfyr!
For circa 1 liter/ 4 porsjoner

600 gram modne tomater ( jeg brukte ferske, gode tomater fra et gartneri)

500 gram vannmelon, uten skall og frø (jeg kjøper hele økologiske fra Spania)

1/2 grønn paprika, circa 40 gram

1/2 liten gul / hvit løk ca 40 gram

1 hvitløkfedd

1 ss din favoritt ekstrajomfru olivenolje

1-3 ss hvitvinseddik (eller etter smak)

1 ts salt

Slik lager du:
Vask tomat og paprika grundig. (Jeg skrelte ikke tomatene men du kan gjøre det hvis du vil)

Fjern frøene og del paprika i små biter.

Skjær tomatene, løken og vannmelon delene i små biter (jeg delte tomatene og løken fire båter)

Legg alle i en blender, kjør noen minutter til en jevn blanding. Jeg foreslår å sile fordi tomatene kan ha litt tykkere skall eller vannmelon kan ha små frø som gjør at konsistensen ikke blir glatt.

Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik. Kjøl i kjøleskap 1 til 2 timer før servering.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode