del

Tyrkiske kjøttboller

Det finnes mange forskjellige type køfte i Tyrkia, nesten alle byer har sin egen. Køfte blir sprø utenpå og saftige inni med denne oppskriften. Du kan steke i olje eller på grillen.

Du trenger:

400 gr kjøttdeig

3 hvitløksfed, knust med 1/2 ts salt

1 gul løk, revet på den tynne delen av rivjernet

1 dl semulegryn

1/2 ts salt

1 ts malt spisskumin

1/2 ts malt allehende, kan sløyfes

Nykvernet svart pepper

Rapsolje til steking

Bland alle ingrediensene i en bolle og kna godt.

Køfte må alltid hvile i kjøleskap minst 1-2 timer men aldri over natten.

I varm olje stek 2-3 minutter hver side

Oljen bør være varm ellers kjøttboller blir kokt men ikke altfor varm fordi da det blir rå inni

Print Friendly

Related Posts

  1. Pingback: Sandwich med tyrkiske kjøttboller- Køfte ekmek – Mat som varmer sjelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode