share

Gøzleme, Bukme med forskjellige fyll

by
img_3790


IMG_6233

Det er ikke så vanskelig å lage disse deilige gøzlemes. Du kan velge fyll selv men jeg liker spinat og feta fyll best.

 

For 6 stk trenger du:

 

300 gram hvetemel

½ ts salt

150 ml lunkent vann (37 C)

2 ss kefirmelk, kultura, eller naturell yoghurt

Olivenolje for å pensle

 

Slik lager du:

Bland mel og salt

Tilsett kefirmelk, kultura, eller yoghurt

Tilsett vann sagte

Kna til du får en bolle som er ikke klissete. Jeg gjorde det for hånd; jeg brukte ikke kjøkkenmaskin siden deigen var ganske liten.

Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og begynn å lage fyll.

 

Spinat og feta fyll for 6 stk gøzleme:

1 gul løk, skåret i små biter

3 dl fetaost, most med gaffel (ca 200 gram)

200 gr vasket og klar spinat, hakket

3 ss olivenolje

Salt, pepper, paprika

Slik lager du:

Stek løk i oliven olje

Tilsett spinat

Bland 2-3 minutter  til spinatene blir myke over middels varm

Ta til siden og tilsett feta, smak med pepper og paprika; vær forsiktig med salt fordi fetaost er ganske salt.

Kjøtt fyll for 6 stk gøzleme:

1 gul løk, skåret i små biter

3 ss olje til steking

250 gram kjøttdeig

1 snackpaprika eller tyrkisk grønn pepper, skåret i tynne skiver, frøene fjernet

En håndfull bladpersille, kun blader

½ ss tomatpure

Stek løk og pepper i olje

Tilsett kjøttdeig ved høy varme og rør

Egentlig er det nok med bare stekt løk og kjøttdeig med salt og (svart) pepper, men hvis du vil kan du tilsette de andre ingrediensene

Slik lager du gøzlemes:

Del deigen i 6 stk.

Kjevle ut leiver ca 16 cm diameter

Fyll halvparten med fyll og brett.

Stek i veldig varm stekepanne eller steketakke 2 minutter på en side. Snu og pensle med olivenolje. Stek 2 minutter og snu igjen. De er ferdige etter 2 ganger til, totalt 8 minutter steketid.

 

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode