del

Laks escabeche

Dette er en veldig enkel måte å tilberede laks på. Den smaker himmelsk.

 

Du trenger:

En panne med lokk, min var 20 cm diameter

500 gram laks, uten bein og skinn skåret i biter ca 5 cm

1 ss grovsalt ( jeg brukte Maldon)

2 stk nellik

2 stk laubærblader

1 ss sort pepper, hel

5 stilker bladpersille, hakkede

2 stilker hakkede timian eller en knivspiss tørkede timian

1 ss spansk røkt søtt paprika pulver

0.75 dl eplecider eddik

2.5 dl ekstrajomfru olivenolje

Gni laksen med salt først, deretter med de andre krydderne.

Legg dem i en panne slik at de danner et lag.

Hell over eplecider eddik og oljen

Kok opp over veldig lav varme til den putrer.  Skru da av varmen, ha lokk på og ta av varmen.

Server på ristet brød.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode