del

Sprøstekte courgetteskiver 

Courgette er sommerens mest brukervennlige grønnsak som kan finnes året rundt i Norge. Dette er min mors oppskrift, jeg alltid likt sprøstekte courgette som er saftige inni med frisk eplesideraroma.

Du trenger:

1 courgette

1 dl vann eller boblevann, kaldt

1 dl hvetemel

1.5 ss eplecidereddik

1 ts salt, nykvernet pepper

Olje til steking

I enn bolle bland kaldt vann eller boblevann, hvetemel, salt, pepper, eplecider eddik og visp med en gaffel til en kjevn røre.

Skjær courgetten diagonalt i skiver

Tilsett dem i bolle slik at de alle får røre utenpå

Stek i en god del olje til de blir gyllne

Server med hvitløk yogurt med dill dip

For å lage yogurt dip:

Bland 2 dl tyrkisk, gresk eller matlagingsyogurt

1 eller 2 hvitløk knust med salt

1/2 potte dill hakket

Smak med salt, pepper

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode