del

Lammewok med tyrkisk vri – Çoban Kavurma

Vi er så heldige i Norge som har lammesesong to ganger i året. Jeg synes norsk lam har veldig god smak og er ganske rimelig. Det er mange forskjellige måter å lage lammekjøtt på, men dette er den raskeste jeg vet om. Dette er min kjære fars oppskrift. Jeg alltid likte den og håper dere liker den også.
Du trenger:

400 gr lammekjøtt (fra lammelår; jeg kjøper lammelår i skiver og skjærer dem i små biter)

3 ss olivenolje

1 gul løk, finhakket

1 hvitløk, finhakket

1 grønn paprika, i små biter

1/2 rød paprika, i små biter

2 modne tomater, delt i to og revet uten skall

1 ts tomatpuré

1/2 ts spisskummin

1/2 ts timian (kan sløyfes)

Salt, pepper

1 dl kokende vann
Varm oljen og stek lammekjøttet med salt og pepper til vannet kommer ut

Rør av og til

Når vannet forsvinner, tilsett løk, hvitløk og paprika

Stek til løken blir myk og gyllen

Tilsat revne tomat, tomatpuré, spisskum

Bland godt og stek 5 minutter til

Tilsett kokende vann og småkok under lokk 5 minutter til

Du kan servere det med ris pilaff, pita, lavash eller wrap tortilla.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode