Denne suppen er en av mine barndomsfavoritter. Både min mor og mormor laget denne suppen til oss mange ganger. Det var bare vår familie som lager denne suppen blant de jeg kjenner. Senere oppdaget jeg at oppskriften kommer fra Hellas.
Du trenger:
400 gr kjøttdeig
1 løk, revet i tynne delen
0.6 dl ris
Salt, pepper
3 gulrot, skåret små biter
3 potet, skåret i små biter
En håndfull bladpersille, kun blader, finhakket
1 eggplomme
Saft og revet skall fra 1/2 sitron
2 ss hvetemel
1.5 liter vann
Kok gulrot og potet i kokende vann med 1/2 ts salt over lav varme mens du lager kjøttbollene
I en bolle kna kjøttdeig med revet løk, 1 ts salt, nykvernet pepper og ris
Lag små runde kjøttboller
Rull dem i 2 ss hvetemel og finhakket bladpersille på et stykke bakepapir
Tilsatt dem i kjelen
Kok ca 15-20 minutter til risen blir ferdikokt
Ta av varmen
Visp eggeplomme med sitronsaft og revet skall i en skål, tilsatt en øse veske fra suppen
Deretter hell sitron blandingen i kjelen
Smak med salt og pepper
Hvis du vil kan du drysse tørket mynte og paprika