share

Kjøttbollesuppe – Mormors Ekşili Køfte – Yuvarlakia

by
img_3789-1

Denne suppen er en av mine barndomsfavoritter. Både min mor og mormor laget denne suppen til oss mange ganger. Det var bare vår familie som lager denne suppen blant de jeg kjenner. Senere oppdaget jeg at oppskriften kommer fra Hellas.

Du trenger:

400 gr kjøttdeig

1 løk, revet i tynne delen

0.6 dl ris

Salt, pepper

3 gulrot, skåret små biter

3 potet, skåret i små biter

En håndfull bladpersille, kun blader, finhakket

1 eggplomme

Saft og revet skall fra 1/2 sitron

2 ss hvetemel

1.5 liter vann

Kok gulrot og potet i kokende vann med 1/2 ts salt over lav varme mens du lager kjøttbollene

I en bolle kna kjøttdeig med revet løk, 1 ts salt, nykvernet pepper og ris

Lag små runde kjøttboller

Rull dem i 2 ss hvetemel og finhakket bladpersille på et stykke bakepapir

Tilsatt dem i kjelen

Kok ca 15-20 minutter til risen blir ferdikokt

Ta av varmen

Visp eggeplomme med sitronsaft og revet skall i en skål, tilsatt en øse veske fra suppen

Deretter hell sitron blandingen i kjelen

Smak med salt og pepper

Hvis du vil kan du drysse tørket mynte og paprika

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode