del

Krydret kjøttmikstur for pizza – Lahmacun kjøttmikstur

Lahmacun er en slags fast food som er veldig populær i hele midtøsten. Den ligner veldig på pizza  og varierer fra by til by. Jeg lager med Gaziantep vri. Gaziantep er en by som ligger i sørøst Tyrkia og er del av UNESCO’s Creative Cities Network i gastronomi

Der bruker de hvitløk i steden for løk i lahmacun kjøttmiksturen og jeg likte det utrolig godt da jeg var der. Jeg bruker 400 gr lammekjøttdeig og fryser det som bli til overs av miksturen for en annen dag. Det går helt fint. Oppskriften gir nok kjøtt til 8-10 tortilla eller en xxl pizzadeig.

Du trenger:

400 gr lammekjøttdeig (anbefales men det går an å bruke storfekjøttdeig)

1 hel hvitløksfedd, skallede

2-3 grønne tyrkiske pepper eller 1 grønn paprika, uten frø, i små biter

1 ss pepperpuré eller tomatpuré

1 håndfull bladpersille, kun blader

1 stor moden tomat, uten skall, i småbiter

1/2 ts salt

Nykvernet sort pepper

Kjør alle grønnsakene i blender til de blir veldig små

I en bolle bland grønnsaksmiksturen med kjøttdeig, tomatpuré, salt og pepper

Med hjelp av spiseskje smør kjøttmiksturen på  pizzadeig eller tortilla

Stek tortillas i varm ovn på 180 grader over- og undervarme til utkantene blir gyllene, ca 5 minutter

Hvis du bruker pizzadeig stek ved 220 grader med over- og undervarme i 12-15 minutter

Man kan lage deigen selv men jeg har ikke tid til det ☺️

Server med løkskiver, persilleblader og sitron eventuelt løksalat med sumak https://professorfrue.no/2016/10/22/loksalat-med-sumak-zerzevat/

😋

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode