share

Tomatsalat- Tyrkisk Çoban Salata

by
img_3036

Jeg savner sommeren! Denne salaten minner meg om de lange, varme dagene fra min barndom ved middelhavskysten. Når det var sommer hadde vi alltid denne salaten på middagsbordet ved siden av de andre rettene. Den er veldig enkel å lage. Salaten smaker best hvis du får tak i god kvalitet olivenolje, ferske ingredienser og duftende solmodne tomater.

Du trenger

1 rødløk

1 agurk

2-3 solmodne tomater

2 stk grønn tyrkisk pepper, du kan bruke snack paprika siden det er vanskelig å få tak i sivri biber 

En håndfull bladpersille, kun bladene, hakket

3 ss ekstrajomfru olivenolje (jeg bruker mye mer 😉)

Saften fra 1/2 sitron

Skrell og del løken i to. Skjær i tynne skiver. La dem ligge i kaldt vann ca 10 minutter

Skjær tomater, pepper og agurk i små biter

Miks alle ingrediensene i en bolle

Smak til med salt, pynt med oliven på topp

Det er deilig og dyppe brød i væsken i bunnen av salatbollen!

Print Friendly, PDF & Email
Categories:
  1. Pingback: Sunnere kremet pastasalat med yogurt | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode