share

Krydret ris pilaff

by
img_5368

Denne retten er inspirert av en klassiker fra det tyrkiske kjøkkenet. Jeg lager den ikke ofte siden den er en litt spesielt rett, men den er ganske lett å lage. Hvis du lager langtidsstekt lammeskank passer denne risen perfekt!

For 4 personer

Du trenger

400 gram jasmin ris

2 ss skallede mandler

1 ss pinnekjerner

1 ss korinter eller rosiner

200 gram lammelever, i små biter ( du kan bruke lammekjøtt  fra lår i stedet ellers kan sløyfes helt)

1 gul løk

Salt, pepper, allehende

3 ss smør og  1 ss olivenolje

Stek pinnekjerner og mandler i smør til de blir gyllen, rør ofte

Ta dem ut sett siden

Tilsatt 1 ss og stek løk

Når løken blir myk tilsett lever/ lammekjøtt bitene

Stek til leverne/kjøttet til de blir ferdigstekte

Tilsett risen, sort pepper og allehånde rør 1-2 minutter

Tilsatt buljong eller vann forsiktig, kjekk salt

La den koke

Ha lokk på, skru ned varmen kok ca 15 minutter til det blir ingen vann igjen i kjelen

Legg en ren kjøkkenhåndkle under lokken la risen hvile minst 5 minutter før du serverer

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode