share

Lettvint middelhavsstil blåskjell

by
IMG_6512

Vi er så heldige i Norge som har så mange høykvalitets råvarer for billig penge. Siden norske blåskjell er rene er de enkle å forberede. Jeg kjøper dem alltid i nett fordi generelt er de som er vakumpakket altfor små og mange av dem døde eller knuste.

 

1 nettblåskjell

3 hvitløk, hakket

1 tørr chili, hel eller hakket 1/2 fersk rødchili

3 ss olivenolje

2 dl tørr hvitvin eller 1 dl spansk sherry eller eplejus

For servering: bladpersille, sitronskiver, spansk paprikapulver, aioli og brød

Stek hvitløk og hel chili i olje over høy varme

Tilsett renset blåskjell og hvitvin

Ha lok på og kok over høyvarme til de åpner seg

Pynt med bladpersille, sitron skiver og spansk paprikapulver

Server med brød og hvitløksmajones eller aioli ved siden av.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode