del

Krydret vegan bulgur boller med valnøtter-Etsiz çiğ köfte

For 2-3 personer

 

2 dl mørk tynn bulgur ( esmer köftelik)

1 liten tomat, skallede og hakket

1 liten løk, hakket

1 hvitløk

0.6 dl olivenolje

1/2 ss tomatpuré

1+1/2 ss pepperpuré

0.6 dl valnøtter

Halv håndfull bladpersille, kun blader

1/2 ts isot pepper (røkt aleppo pepper)

1/2 ts tørkede svart basilikum eller 4 blader fra fersk basilikum ( reyhan)

1/2 ts aleppo pepper ( pul biber)

1/2 ts spisskumin

1 ss granat eple saus – nar ekşisi

Salt og nykvernet sort pepper

 

For servering: lavash, tortilla, romano salat, sylt agurk, sylt pepper

 

Slik lager du:

Vask og sil bulgur, legg i en bolle

Rør alle ingrediensene untatt bulgur i foodprocessor til du får en jevn blanding ca 1 minutt

Tilsett bulgur

Kjør ca 1 minut til du får en jevn mikstur

Smak med salt og pepper

Blandingen bør hvile 2-3 timer i kjøleskap før du gir form

Ta valnøt størrelse biter og gi finger form med hånd

Legg dem i et fat over romanosalat, pynt med sitron skiver, syltagurk, vårløk og sylt pepper server med lavash eller midøststil naan brød siden.


For å lage saus til bulghurboller trengerdu:

2 ss nar eksisi / sur granateplekonsentrat
2 ss oliven olje
Saften fra 1/2 sitron
1.5 ts pul biber / aleppo pepper
1.5 ts isot
Nykvernet sort pepper
Bland alle godt, server i en liten skål siden med bulgur bollene.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode