Liker dere sellerirot og prøve noe annerledes enn potetmos som tilbehør til andebryst? Denne oppskriften er perfekt! Enkel og rask!
For 4-6 personer du trenger:
7.5 dl melk
7.5 dl vann
1 ss salt
En stor eller 2 middels sellerirot, 900 gram eller 1 kilo
2 stk poteter ca 300 gram
1 sjalotløk, delt i fire
Nykvernet hvit pepper
Romtemperert smør (1-2 ss eller mer)
Gressløk til servering
Slik lager du:
I en kjele kokk op vann og melk
Tilsett sellerirot, potet og løk
Kokk ca 30 minutter til de blir myke
Sil og kast løk
Lagg en jevn miksture smak med nykvernet hvit pepper og salt
Tips for steking andebryst i stekepanne:
Du må lage snitt på fettet med en skarp kniv
Kjøttet må være romtemperert
Alltid begynn med kald stekepanne og fetsiden ned
Ta vare på fettet, ovnsbakte poteter smaker ekstra godt med andefett.