del

Simit-Tyrkisk frokostbrød med sesamefrø

Simit har en lang historie i Istanbul og landene som lå under det osmanske riket. Simit er en del av hverdagen i dagens Tyrkia også. Folk kjøper simit på vei til jobb og spiser med ost og te til frokost. Simit og ayran eller varme smørbrød laget av simit med ost perfekt til lunjs. Noen smører Nutella eller peanøttsmør og syltetøy i sin simit. Mange muligheter. Jeg liker med kremost, røkelaks og ruccola for eksempel.

Selvfølgelig, når man lager en rett fra barndommen det smaker aldri det samme. Egentlig ingen lager simit hjemme, det finnes kun i bakerier. Det finnes også bakerier kun lager simit i tyrkia. Jeg er fra Izmir og vi har ‘gevrek’ i steden for simit i İzmir.


For å lage 7 stk simit trenger du:

400 gram hvetemel

1 pose tørgjær, (litt mer enn 1 ss)
3 dl lunken vann, ca 40 grader

1/2 ts sukker+1/2 ts salt+1/2 ts sitronsaft
For toppen
1 dl pekmez ( en type mørk sirup laget av druer)
1/2 dl vann
1/2 ts hvetemel
2.5 dl sesamefrø
Slik lager du:
Tilsett gjær i vannet i ett glass med sukker
Sil hvetemel i en bolle
Hel over gjær og vann i bollen, tilsett salt og sitronsaft

Lag en ganske myk men ikke klisete deig
La deigen hvile 15 minutter i varm sted men ikke lengre enn 20 minutter
Varm ovnen 225 grader over og under varme


Rull deigen som en pølse

Del deigen i 7 stk
Del hver stykk i to og rulle mellom håndflatene slik du får tynne pølser
Rull dem over hverandre
Samle endene slik du får circler, det kan være litt vanskelig
Først dyp i pekmez vann blanding
Deretter sesame frø
Legg dem over bakepapir
Stek simit ringene midt i ovnen ca 15-20 minutter til de blir gylne.
Obs! Spis simit fersk fordi dagen etter kan disse brukes som våpen!

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode