del

Israelske sabich inspirert vegetar pita smørbrød

by
img_1897

Hvis du er følger av de store matmagasinene som jeg har du også helt sikkert sett denne spennende israelske vegan gatematen. Jeg hadde ikke tahinisaus og fant ikke ambasaus, så jeg  bestemte meg for å lage med min egen vri. Å bytte ut tahini med yogurtsaus gjorde retten lettere. 
For 3-4 personer trenger du:

1 stor aubergine, i skiver (splitter i to  og deretter skåret)

Rapsolje til steking 

Pitabrød til servering

1 porsjon av min tomatsalat https://www.professorfrue.no/2017/01/02/tomatsalat-tyrkisk-coban-salata/

1-2 stk hardkokte egg
For yogurtsaus ( hvis du vil kan du bruke tatziki i stedet)

1 hvitløksfed, knust med salt

10 stk mynteblader, finhakket

250 gram tyrkisk eller gresk yogurt eller min, en porsjon av min tatziki  https://www.professorfrue.no/2015/07/08/cacik-eller-tatziki/
Slik lager du: 

Stek aubergine i rapsolje til de blir gylne

Hvis du vil ikke frityrsteke kan du grille eller steke i ovnen i minst 30 minutter på 200 grader over- og undervarme. Husk å smøre dem godt med olivenolje og gni med salt. 

Visp yogurt, hvitløk og myntebladene i en bolle.

Smør pitabrødene med tatziki eller yogurt-hvitløk-mynte saus, legg i aubergineskivene, cobansalat og hardkokte egg 

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:
Professorfrue
Close Cookmode