del

Silkemyk hummus

Det er mange måter å lage hummus og hjemmelaget hummus smaker alltid bedre enn butikkjøpt. Alle kan lage hummus. Hemmeligheten bak silkemyk hummus er skallede kikerter. Hvis du kjøper de aller billigste kikerter i boks kan du sile dem (oppbevar vannet) og gni dem i hånden. Skallene kommer av veldig lett. Jeg anbefaler ikke økologiske kikerter for hummus siden de generelt er hardere. Har du ikke tahini? Her finner du oppskriften:

https://www.professorfrue.no/2016/08/08/hjemmelaget-okologisk-tahini/

For en porsjon hummus trenger du

1 boks kokte kikerter 

2 ss tahini

Saft fra 1/2 sitron

1 hvitløksfed

1/4 tsspisskumin 

1/2 ts salt

ca 1-2 ss vann fra kikerterboksen
For pynt

1 ss kikerter

2 ss ekstrajomfru olivenolje

Sumak, haleppo pepper eller paprikapulver

Finhakket bladpersille 
Slik lager du:

Først husk å legge 1 ss kikerter til side for å pynte senere

Kjør kikerter, hvitløk, salt og spisskumin i foodprocessor 

Tilsett tahini og sitronsaft

Kjør til en jevn mikstur

Tilsett 1 eller 2 ss vann fra kikerterboksen

Det er du som bestemmer her hvordan du liker ddn

Sjekk salt og sitron, tilsett hvis det er nødvendig

Ved hjelp av en skje dyppet i olivenolje, legg  hummus på et fat og pynt med hele kikerter, paprika og bladpersille. 

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode