share

Pide brød

by
img_3100

Liker dere også å bake i helgen? Jeg bakte pide brød på søndag. Enkel og godt. 


Jeg laget en stor pide men du kan lage 4 stk pide med denne oppskrift.

Du trenger:

2 ts tørgjær – blandes i 0.75 dl lunken vann og ventes 10 minutter)

12.5 dl hvetemel (min kjøkkenvekt gikk i stykker så jeg gir desiliter mål)

50 gr smør, smeltet

3 dl melk, lunken

0.5 dl vann , lunken

1 ss sukker

1 ts salt

For toppen:

1 eggeplomme + 1 ss vann pisket sammen

1.5 ss rå sesamefrø

1/2 ss svartfrø (nigella sativa, çörek otu -kan sløyfes)

Sikt hvetemel i en bolle 

Hel over gjær, sukker, salt, melk og vann

Kna godt til du får en myk og litt klisete deig

La den heve 45 minutter i en varm sted

Du kan dele deigen i fire og lage 4 pide eller du kan lage en stor og tykk ca 33 cm diameter pide

Du trenger ikke kjevle, bruk hendene for å lage pide lappene

Ved hjelp av baksiden av en kniv og rundt tallerken lag slike former på deigen








Visp eggeplomme med vann og smør over pide

Drys sesamefrø og svartfrø (kan sløyfes)

Stek i forvarmert ovn 190 grader over under varme ca 15-20 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Categories:
  1. Pingback: Kjøtboller med yogurt og tomatsaus- Manisa kebab | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode