del

Rå brokkolisalat med koriander og hvitløk, vegan

by
img_5621

Nå kommer deilige, ferske, sprø norske brokkoli og blomkål i butikkene. De er så ferske og sprø at det er urettferdig å koke dem. Prøv dem rå! Denne salaten er veldig enkel å lage. Passer både for de som er glade i brokkoli og de som ikke liker dem i det hele tatt men prøver å finne en måte å like dem på 😉

For 4 personer:

1 stor eller 2 små brokkoli, (du kan bruke blomkål og brokkoli sammen hvis du vil)

2 ss  tynn bulgur eller spiseklar kinoa (kan sløyfes)

2 hvitløksfedd

1 håndfull fersk koriander, finhakket

1 ts karve

3 ss ekst
rajomfru olivenolje

Saft fra 1/2 sitron

Salt og  pepper
Slik lager du:

Hvis du skal bruke tynn bulgur ta 2 ss tørr tynn bulgur i et krus, hell over 2 ss kokende vann. Dekk med plastfilm

Vask og del brokkoli

Jeg bruker hele brokkoli, bare skreller og river de harde delene i rivjern

Begynn å skjære tynne biter av brokkoli -ca 0.5 cm

Finhakk hvitløk og koriander

I en bolle miks alle ingrediensene

Salaten passer veldig bra med grillmat, krydrete gryter osv., til og med til pølse!

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:
Professorfrue
Close Cookmode