share

Sylt rødkål

by
img_0800

Denne fargerike sylt er veldig enkel å lage og passer bra med alle type grillmat eller på toppen av salat.

1 rødkål, ca 1 kilo

3 dl rødvinseddik + 2 dl vann blanding

1 ss sitronsaft

2 ss salt ( ikke havsalt)

Vask og del rødkål i 4 og kjær i tynne skiver

I en sil bland dem med salt med hånd ( jeg bruker engangshandsker)

Fyll dem i rene glass

Hell over  eddik blandingen

Hvis glasset blir ikke full tilsett litt mer eddik

Ha dem i mørk sted, kan spises etter en uke

Oppbevares i kjøleskapet etter åpning bør spises innen en uke.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:
  1. Svar

    Rødkål og sennep er en god jule-favoritt! Hvordan smaker denne i forhold til rødkålposene i butikken?Blir den mer syrlig?

      • Professorfrue
      • oktober 3, 2017
      Svar

      Hei Julie, du har rett, denne blir ganske syrlig! Derfor passer den bedre med grillmat eller i grønnsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode