share

Okonomiyaki- Japansk omelette/pannekaker med nykål og reker

by
img_6556

Nykål og reker er to gode norske ingredienser. Siden det er sesongen for nykål laget jeg disse. Alle likte det godt og jeg skal lage det igjen.

For 2 personer, gir ca 2 omeletter med 18 cm diameter eller 4-6 små lapper

For sausen:

1.25 dl majones, jeg bruker Hellmans

2 ss soyasaus

2 ts sriracha, eller 1 ts sambal oelek

For pannekaker:

5 store egg

0.8 dl hvetemel

1 ts soyasaus

1 ts sesamolje

1 ts salt

1 ts bakepulver

5 dl finhakket nykål, ca 1/3 av en middels stor nykål

3-4 stk vårløk, finhakket

2 dl skallede reker, ferske eller frosne kan brukes, hakkede

1-2 ss ristede sesamfrø eller Katsuobushi for servering

Rapsolje til steking

Slik lager du:

For sausen:

Bland alle ingrediensene godt og sausen er klar!

Pannekaker:

I en bolle visp eggene godt med soyasaus, sesamolje og salt

Tilsett mel gradvis til du får en jevn røre

Tilsett nykål, vårløk og rekene

Varm litt olje i en nonstick panne og stek som vanlige pannekaker.

Eller hvis du har 18 cm diameter non-stick stekepanne del blandingen i to og stek over svak varme snu ved hjelp av en tallerken

Dryss med sesamfrø og server med dipsaus og iskaldt pilsnerøl.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode