del

Okonomiyaki- Japansk omelette/pannekaker med nykål og reker

Nykål og reker er to gode norske ingredienser. Siden det er sesongen for nykål laget jeg disse. Alle likte det godt og jeg skal lage det igjen.

For 2 personer, gir ca 2 omeletter med 18 cm diameter eller 4-6 små lapper

For sausen:

1.25 dl majones, jeg bruker Hellmans

2 ss soyasaus

2 ts sriracha, eller 1 ts sambal oelek

For pannekaker:

5 store egg

0.8 dl hvetemel

1 ts soyasaus

1 ts sesamolje

1 ts salt

1 ts bakepulver

5 dl finhakket nykål, ca 1/3 av en middels stor nykål

3-4 stk vårløk, finhakket

2 dl skallede reker, ferske eller frosne kan brukes, hakkede

1-2 ss ristede sesamfrø eller Katsuobushi for servering

Rapsolje til steking

Slik lager du:

For sausen:

Bland alle ingrediensene godt og sausen er klar!

Pannekaker:

I en bolle visp eggene godt med soyasaus, sesamolje og salt

Tilsett mel gradvis til du får en jevn røre

Tilsett nykål, vårløk og rekene

Varm litt olje i en nonstick panne og stek som vanlige pannekaker.

Eller hvis du har 18 cm diameter non-stick stekepanne del blandingen i to og stek over svak varme snu ved hjelp av en tallerken

Dryss med sesamfrø og server med dipsaus og iskaldt pilsnerøl.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode