del

Rød basilikum limonade- Reyhan Sherbeti

God helg alle sammen! Trenger du inspirasjon til å lage forfriskende drikke i varmen? Lag limonade med rød basilikum! Det høres rart ut, ikke sant? Men det funker kjempebra! Rød basilikum limonade – på tyrkisk Reyhan şerbeti – er en veldig spesiell sommerdrikk fra Tyrkia. Den forberedes annerledes enn andre sherbet drikker. Den trekkes i varmt vann som te og avkjøles. Reyhan serbeti har lang historie i Tyrkia og mange viderefører tradisjonen. Jeg synes den kan være et sunnere alternativ til ferdige drikker som inneholder sukker, fargemidler, smaktilsetninger osv. Hvis du ikke liker den, prøv den med litt vodka sier de 😁

For mer en 1 liter sherbet trenger du:

1/2 potte rød basilikum – velg de rødeste bladene

170 gr flytende akasiehonning, jeg brukte halvparten av flasken, eller du kan bruke 2 dl sukker

2 dl saft fra ca 2 lime og 2 sitroner

1 liter varmt vann, ca 80 grader

Isbiter og stilker av rød basilikum til servering

Slik lager du:

I en kjele med lokk, bland honning eller sukker med varmt vann, rør til det blir blandet inn

Tilsett rød basilikum

Ha lokk på og vent til det kjølner helt, ca 3 timer

Tilsett saft av sitron og lime

Sil og server med isbiter og små blader

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode