del

Gresk Påskebrød /Tsoureki

Det var altfor lenge siden sist jeg hadde bakt Gresk påske tsoureki! Jeg elsker duften av tsoureki/chorek og ikke minst smaken. Grekerne i Anatolia spiser dette til påskefrokosten med melk, te eller kaffe, og forskjellige typer ost og syltetøy.

For ett stort brød som er nok til 4 personer trenger du:

10 dl hvetemel

1 egg

2 ss romtemperert smør

3 ss brunt sukker

1 ss finmalt mahleb / mahalepi krydder -finnes i de fleste butikker som selger mat fra Midtøsten

2.5 dl helmelk, lunken

1/2 fersk gjær for søtbakst

1 ss sesamfrø

1 ts sakt

1.15 dl olivenolje

1 eggeplomme for å pensle med

Slik lager du:

Sikt hvetemel i en bolle

Tilsett salt, sukker og finmalt mahleb og bland

Midt i bollen legg fersk gjær, tilsett først melk og olivenolje, deretter smør og egg.

Smuldre gjæren for hånd og lag en myk men ikke klissete deig

Hvis deigen er hard kan du tilsette litt lunkent vann

Del deigen i tre

Form pølser og flett deigene i en tykk flette

Pensle med eggeplomme, dryss sesamfrø og la chorek hvile i varm sted ca 30-40 minutter

Bak midt i en forvarmet ovn, på 180 grader ca 40-45 minutter

Kjøl på rist og server til frokost med ost, rømme, bær og syltetøy

Du kan pynte Tsoureki og legge det midt på spisebordet med rødfargede egg! 😊

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode