share

Sütlaç-Sutlatsj-Tyrkisk risdessert

by
img_1275

For 4 små porsjoner

1 eggeplomme

7,5 dl helmelk ( jeg bruker Røros helmelk)

100-125 gram sukker ( jeg bruker 100 gram)

40 gram grøtris, sushiris eller arborio ris -ikke bruk jasmin eller basmati-

1,5 ss maizana

1 vaniljestang delt på langs (eller mastik hvis du får takk i)

Slik lager du:

Skyll risen under rennende vann i en sil

Kok risen i 3,5 dl vann til de mykner ca 10 minutter

I en kjele over middels varme kokk opp melken med sukker, eggeplomme, vaniljestand

Hel 2 dl lunken melk fra kjelen ril en bolle og bland med maizanne

Den skal du helle tilbake til kjelen etter at melken kokkt opp mens du rører rask

Tilsett kokt ris

Skru ned varmen og småkok 10-15 minutter rør av og til

Tilsett sukker og delt vaniljestang

Fortsett å koke til den tykner ca 5-10 min til

Skru av varmen

Del sutlac i små ovnsformer

Slappe av Sutlac tykner etter ble stående, ikke panikk 😊

Etter at sutlac kjølte helt ned, bak i ovnen 200 grader over varme til de får farge som i bilde

Server kjølig alene eller med en kule vaniljeis på toppen

Jeg liker sutlac dagen etter rett fra kjølsekapet.

***Siden den er veldig varm nå, du kan bare slippe å bake sütlaç. Den kan også serveres som den er!

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode