share

Grønnsakslapper- Langpanne frittata

by
img_0364

Disse lappene er lette å lage og smaker kjempegodt! Jeg lager dem på søndag, spiser varm og sparer restene for lunsj på mandag. Da blir det gøy på hjemmekontoret!

For å lage nok til å fylle en langpanne trenger du:

4 egg

2 ss olivenolje

2 ss melk

140 gram hvetemel

1 + 1/2 ts bakepulver

1 ts salt og litt sortpepper

Grønnsaker:

1 purre eller en bunt vårløk, finhakket

100 gram spinat, finhakket

2 store eller 4 små gulrot, revet

4 middelstore poteter, revet

1/2 rød paprika, finsnittet

Cheddar, mozzarela eller annen revet ost for å drysse (kan sløyfes)

Slik lager du:

Forvarm ovne 180 grader over og under varme

Visp eggene i en stor bolle

Tilsett olje og melk deretter hvetemel

Visp til du får jevn mikstur

Tilsett grønnsakene og bland med en slikkepott

Legg stekepapir i en langpanne

Fordelmiksturen jevn ved hjelp av en slikkepott

Bak i ovnen nederste rille først 25 minutter deretter ta ut og dryss osten bak 25 minutter til.

Avkjøl på rist, del i biter med saks. Etter at de er helt avkjølt lappene kan oppbevares i kjøleskapet i plastpose.

Tips: Vær forsiktig siden steketiden varierer fra ovn til ovn. Hvis den er fuktig stek litt mer. Noen potettyper har mere veske enn andre.

Pass på å fordele miksturen i hele langpannen slik at det blir et tynt og jevnt lag.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode