Hovedretter

img_9693

Blomkål tabbouleh

Jeg digger bulgur men siden jeg og mannen min er på lavkarbodiett nå lager jeg tabbouleh eller kisir med fersk blomkål. Denne oppskriften er veldig fleksibel, du kan tilsette granateple, tørkede tranebær, valnøtter, solsikkefrø, osv og lage en sun salat/ hovedrett med din egen vri. For å lage en stor bolle tabbouleh som er nok […]

img_6556

Okonomiyaki- Japansk omelette/pannekaker med nykål og reker

japansk omelett, pizza eller pannekakeliknende smårett med nykål og reker

img_5680

Lettvint middelhavsstil torskegryte med tomat og scampi

Denne gryten er veldig rask og enkel å lage. Jeg skulle ha middaggjest etter en lang hektisk dag. Jeg hadde ikke tid til å handle eller planlegge.Jeg bare ta ut torsk og scampi ut fra fryseren før jeg la meg dagen før og laget maten i 30 minutter. Jeg synes det er lurt å ha […]

img_4959

Bønnesalat – Piyaz 

Bønnesalat er et skikkelig godt tilbehør til tyrkiske kjøttboller (køfte) men kan også spises med hardkokte egg på som hovedrett. Denne oppskriften er fra Antalya området, derfor inneholder vinaigretten tahinisaus. Jeg brukte hjemmelaget tahini som du kan finne oppskriften på her: https://www.professorfrue.no/2016/08/08/hjemmelaget-okologisk-tahini/ Hvis du vil lage uten tahini, da blander du kun 2 ss eplesidereddik med […]

img_3185

Kjøtboller med yogurt og tomatsaus- Manisa kebab

Det finnes mange forskellige type kebab og kjøttboller i Tyrkia. Dette er en av mine favorittkebaber. For å servere som hovedrett for 2-3 personer trenger du: For kjøttboller: 400 gram kjøttdeig av storfe 1 ts salt 1 ts nykvernet svart pepper 1 ts spisskumin 5 ss brødsmuler 4 stk hvitløksfedd, knust med salt 2 store […]

img_3903

Adana Kebab

Adana er en storby i Sør-Tyrkia ved middelhavskysten. Byen er kjent for sine varme sommere og deilige kebabretter. Kebabkokkene bruker spesielle deler av dyrene (lammelår, lammelever, kalvebryst, lammefett osv.)  i forskjellige mengder for å lage forskjellige typer kebabretter. Kebabspydene stekes på kullgrill. Som tilbehør får man godt tynt brød og ferske grønne salattyper som er […]

img_8746

Sunnere kremet pastasalat med yogurt

Sommerens favoritt pastasalat! For 4 personer For pasta 1 boks, 400 gram fullkorn farfalle eller fusilli pasta 1/2 ts paprikapulver For yogurt sus: Bland 2 hvitløksfed, knust med salt med 250 gram tyrkisk eller gresk yogurt For salat: 1 del coban salata uten dressing ( salat med tomat, pepper, agurk, rødløk og bladpersille, uten sitronsaft […]

img_0611

Lettvint villrissalat med artisjokkhjerter

Dette er en lettvint oppskrift hvis du lurer på om hva skal du gjøre med den boksen med artisjokkhjerter i spiskammers. Du trenger 1 pose kokt villris (min var 125 gram) 1 liten boks artisjokkhjerter uten krydder 1 stk hel vårløk med den grønne delen 1.5 dl løspakket bladpersille, kun blader 1.5 dl svart oliven […]

img_2187

Kyllingspyd med røkt aioli

Grill sesongen er offisielt åpnet! Jeg lager kyllingspyd hver sommer  med denne oppskriften og fryser i en frysepose slik at vi har alltid noe klar til å grille. For 4 personer trenger du: 4 store kyllingbryst, ca 1 kilo, skåret i 3 cm biter 2 stk hvitløksfed, knust med salt 2 ts fennikel frø (malt) […]

img_1897

Israelske sabich inspirert vegetar pita smørbrød

Hvis du er følger av de store matmagasinene som jeg har du også helt sikkert sett denne spennende israelske vegan gatematen. Jeg hadde ikke tahinisaus og fant ikke ambasaus, så jeg  bestemte meg for å lage med min egen vri. Å bytte ut tahini med yogurtsaus gjorde retten lettere.  For 3-4 personer trenger du: 1 […]

img_6580

Bulgurboller i tomatsaus – Fellah køftesi

Disse vegan bulgur bollene smaker himmelsk i den syrlige tomatsausen, men dessverre er denne retten litt tidkrevende og passer ikke for hektiske hverdager. Derfor lager jeg den ikke veldig ofte, men jeg synes denne retten er ent godt helgeprosjekt. Det går an å fryse bollene før man koker dem. Da legger man bollene på et […]

img_1191

Lettvinte kyllingwraps med grønnsaker

Disse deilige wrapsene er inspirert av tyrkisk gatekjøkken mat For 2-3 personer trenger du: 2 kyllingbryst, i veldig små biter 1 snackpaprika, i små biter 2 tyrkiske grønnpepper eller 1 grønnpaprika, i små biter 2 vårløk, i tynne skiver 2 tomater, i små biter 3 ss rapsolje til steking 1/2 ts salt, nykvernet sortpepper For […]

IMG_4484

Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer-Karniyarik

Kjøttfylte auberginer ‘karniyarik på tyrkisk, en av signaturrettene fra det tyrkiske kjøkkenet. I den tradisjonelle oppskriften skal tynne ferske auberginer stekes i olje før de fylles og stekes i ovnen. Min mor er veldig opptatt av sunt kosthold og hun laget nesten aldri frityrstekt mat. Hun bakte auberginene først i ovnen i steden for å frityrsteke. For […]

IMG_8060

 Sloppy Joe – Lettvint kjøttdeigmiddag

Man trenger noe skikkelig rask og deilig for hverdagsmiddag selv om man har ikke tid til å handle eller forberede. Jeg liker denne oppskriften veldig godt siden man kan lage en stor mengde og fryse 🙂   For 4 stk Sloppy Joe trenger du: 1 gul løk, finhakket 1 stor gulrot, revet 3 stk stangselleri, […]

img_7037

Lettvint pannestekt kyllingbryst med sitron og bladpersille

Denne retten er så enkel at jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive oppskriften!   1 kyllingbryst per person Olivenolje for steking 4-5 hvitløk, hele med skall For grønn saus: 1 hvitløk En håndfull bladpersille, finhakket Revet skall av en sitron 1 ts sitronsaft Salt, pepper 1 ss olivenolje Slik lager du: Del kylllingbrystene i […]

img_9939

Middelhavsstil grønn saus for fisk

Denne sausen brukes til grillet dorade eller havabbor i egeerområdet. Den passer også til kokt eller ovnsbakt torsk synes jeg.   For circa 4 porsjoner fisk trenger du En håndful bladpersille, finhakket, kun bladene Saften fra 1/2 sitron 1 dl ekstrajomfru olivenolje 1/2 ss kapers, vasket og silt, hakket Nykvernet sort pepper Salt Bland alle […]

img_6585

Yak Gochujang- Koreansk krydderet biff 

Jeg liker ‘gochujang’ Koreansk hot pepper pasta veldig godt. Når vi var i Seoul for noen år siden jeg ble imponert over maten, spesielt de små bodene rundt i hele byen som selger mange forskjellige type mat. Når vi var tilbake jeg ønsket å lage noen koreanske retter da oppdaget jeg Maangchi, koreansk matblogger and […]

img_2203

Krydret vegan bulgur boller med valnøtter-Etsiz çiğ köfte

For 2-3 personer   2 dl mørk tynn bulgur ( esmer köftelik) 1 liten tomat, skallede og hakket 1 liten løk, hakket 1 hvitløk 0.6 dl olivenolje 1/2 ss tomatpuré 1+1/2 ss pepperpuré 0.6 dl valnøtter Halv håndfull bladpersille, kun blader 1/2 ts isot pepper (røkt aleppo pepper) 1/2 ts tørkede svart basilikum eller 4 […]

IMG_6512

Lettvint middelhavsstil blåskjell

Vi er så heldige i Norge som har så mange høykvalitets råvarer for billig penge. Siden norske blåskjell er rene er de enkle å forberede. Jeg kjøper dem alltid i nett fordi generelt er de som er vakumpakket altfor små og mange av dem døde eller knuste.   1 nettblåskjell 3 hvitløk, hakket 1 tørr […]

img_8620

Smørbrød med middelhavsstil torskewok – Balık Kokoreç

Jeg liker alle type fisk og skalldyr veldig godt. Derfor foretrekker jeg å spise fisken rå eller så forberedt så enkelt som mulig, men dessverre er det ikke lett for de som ikke liker fisk. Denne oppskriften er perfekt for de som ikke er så veldig glade i fisk. Kombinasjonen av grønnsakene og krydder fjerner […]

img_8226

Lettvint hjemmelaget tartarsaus

Nå er vi offisielt  i skrei sesongen! Jeg liker denne sesongen ikke minst for torsketungenes skyld. Jeg bare vasker og tørker dem, vender dem i hvetemel med salt og pepper og frityrsteker i en god del rapsolje til de blir gylne.  Jeg liker å servere fish&chips og frityrstekt sjømat som  akkarringer https://www.professorfrue.no/2015/07/29/akkar-ringer-a-la-turca/ eller torsketunge med denne […]

img_5368

Krydret ris pilaff

Denne retten er inspirert av en klassiker fra det tyrkiske kjøkkenet. Jeg lager den ikke ofte siden den er en litt spesielt rett, men den er ganske lett å lage. Hvis du lager langtidsstekt lammeskank passer denne risen perfekt! For 4 personer Du trenger 400 gram jasmin ris 2 ss skallede mandler 1 ss pinnekjerner 1 […]

IMG_7458

Sandwich med tyrkiske kjøttboller- Køfte ekmek

Dette er min favoritt fast food! Bare lag køfte med min oppskrift her https://professorfrue.no/2016/08/05/tyrkiske-kjottboller/  og server dem i varme sandwich baguetter med tomatskiver og løksalat https://professorfrue.no/2016/10/22/loksalat-med-sumak-zerzevat/ Dryss pul biber over hvis du vil. Jeg liker å drikke ayran ved siden av.

img_7872-1

Vegan kikertwraps 

Det finnes forskjellige måter å forberede wrapsene på. Jeg liker denne best! Dette er frokostmat fra sørøst Tyrkia. Jeg synes dette passer bedre for lunsj og middag! Du trenger for 2-3 personer For kikertfyll: 1 boks ferdigkokte kikerter eller bløttlegg 250 gram kikerter over natten og kok til de blir myke. 1 ss pepperpuré (hvis […]

img_5159

Enkelstekte egg på hvitløksyogurt / Çılbır

Dette er lettvint lavkarbo mat som man trenger av og til 🙂 Jeg lager dette til lunsj eller når jeg spiser sent på kvelden. Du trenger god kvalitet egg, smør, gresk eller tyrkisk yogurt, hvitløk, haleppo pepper men selvfølgelig går det an å bruke spansk paprika 🙂 Begynn med å lage hvitløkyogurt ( det må […]

img_3781

Tagliatelle med scampi

Dette er en av våre favorittretter. Når vi har lyst på noe godt men ikke har tid lager jeg dette. Det tar ikke mer enn en halv time å forberede og smaker kjempegodt. Vi drikker champagne eller hvitvin men hvis du bruker mer chili er det godt med pils til  😉 Du trenger: 100 gram […]

img_5372

Lammelever med potet, løk og pepper

Vi er veldig heldige som har en veldig god slakter i nabolage (Solheim Kjøtt) Av og til kjøper jeg fersk lammelever og lager til oss. Det er forksjellige måter å tilberede lammelever og ingen av dem er vanskelige 😀 En hel lammelever er nok for 4 voksne. Du trenger: 4-5  stk kokte poteter, i små […]

img_4645-1

Krydret kjøttmikstur for pizza – Lahmacun kjøttmikstur

Lahmacun er en slags fast food som er veldig populær i hele midtøsten. Den ligner veldig på pizza  og varierer fra by til by. Jeg lager med Gaziantep vri. Gaziantep er en by som ligger i sørøst Tyrkia og er del av UNESCO’s Creative Cities Network i gastronomi Der bruker de hvitløk i steden for […]

img_9935

Egg med spinat – Ispanakli yumurta

Spinat var en skummel vintergrønnsak for oss da jeg var liten. Jeg liker den veldig godt nå. Slik lagde min mor til oss. Du trenger: En panne med passende lok En pose vasket og klar spinat En middels stor gul eller rød løk, skåret i små biter 4-5 egg 3 ss oliven olje Litt smør […]

img_3789-1

Kjøttbollesuppe – Mormors Ekşili Køfte – Yuvarlakia

Denne suppen er en av mine barndomsfavoritter. Både min mor og mormor laget denne suppen til oss mange ganger. Det var bare vår familie som lager denne suppen blant de jeg kjenner. Senere oppdaget jeg at oppskriften kommer fra Hellas. Du trenger: 400 gr kjøttdeig 1 løk, revet i tynne delen 0.6 dl ris Salt, […]

img_3932

Blåskjell curry in a hurry

Jeg har alltid red curry paste og kokosmelk i skapet. De er kjekke å ha for å lage rask kyllingsatay eller en curry rett. Jeg fant ferske blåskjell i butikken og tenkte å lage en rask curry med dem. Her er oppskriften.   For 1.5 kg blåskjell Du trenger 3 ss rapsolje 3 ss thai […]

img_3793

Lammewok med tyrkisk vri – Çoban Kavurma

Vi er så heldige i Norge som har lammesesong to ganger i året. Jeg synes norsk lam har veldig god smak og er ganske rimelig. Det er mange forskjellige måter å lage lammekjøtt på, men dette er den raskeste jeg vet om. Dette er min kjære fars oppskrift. Jeg alltid likte den og håper dere […]

img_3564

Scampi i tomatsaus – Garides Saganaki

Du trenger 16 scampi, uten skall og streng 3 stk vårløk, kun de hvite delene, finhakket 4 hvitløk, finhakket 3 ss olivenolje 300 gr tomater fra boks Ett stk feta ost 2 ss tyrkisk raki, gresk ouzo, spansk anis, italiensk sambuca eller lebanesisk arak (hvis du har ikke brennevin kan du bruke 1/2 ts anisfrø […]

img_3527

Tepsi Kebab – Ovnsbakt lammekebab med grønnsaker – Kilis Tava

Jeg er veldig opptatt med studiene mine nå. Det betyr at jeg må bruke mindre tid på bloggen og matlaging. Denne retten er fra sør Tyrkia, ved grensen til Syria. Enkelt og godt! Passer perfekt til hektiske hverdager 🙂 Du kan lage den i en ovnsform eller langpanne. Jeg laget i 30 cm diameter rund […]

img_2574

Peri Peri Saus for kylling

Jeg digger Peri peri kylling, Peri peri saus er bra for marinering men kan også serveres som saus. Jeg hørte til og med at noen liker å smøre Peri peri saus på brød også! Jeg prøvde mange forskjellige oppskrifter før, men denne var beste. For circa 4 dl saus 1 rødløk, skallet og skåret i […]

img_9741

Kylling kebabs

Med riktig tilbehør er kebab sunnere enn du tror, sier norske ernæringsfysiologer. Spesielt hvis du velger magert kjøtt eller kylling og marinerer selv som jeg gjør; kebab inneholder mindre salt og fett enn ferdigkjøpt.   Slik lager jeg kyllingkebab:   For 400 gram kyllingfilet eller lårfilet av kylling: 1 dl melk 1 dl rapsolje 3 […]

img_1501

Sprøstekte courgetteskiver 

Courgette er sommerens mest brukervennlige grønnsak som kan finnes året rundt i Norge. Dette er min mors oppskrift, jeg alltid likt sprøstekte courgette som er saftige inni med frisk eplesideraroma. Du trenger: 1 courgette 1 dl vann eller boblevann, kaldt 1 dl hvetemel 1.5 ss eplecidereddik 1 ts salt, nykvernet pepper Olje til steking I […]

img_1239

Sataysaus og Kyllingsatay

Liker du peanøttsmør? Hvis svaret er ja er denne retten perfekt for deg. Jeg har alltid et glass økologisk peanøttsmør hjemme. Egentlig kommer denne oppskriften fra glasset! De har den ikke nå lenger på glasset men jeg husker den fremdeles. Du trenger: 2 ss rapsolje 1 ss thai rød curry pasta ( det går an […]

img_1306

Laks escabeche

Dette er en veldig enkel måte å tilberede laks på. Den smaker himmelsk.   Du trenger: En panne med lokk, min var 20 cm diameter 500 gram laks, uten bein og skinn skåret i biter ca 5 cm 1 ss grovsalt ( jeg brukte Maldon) 2 stk nellik 2 stk laubærblader 1 ss sort pepper, […]

img_1477

Tyrkiske kjøttboller

Det finnes mange forskjellige type køfte i Tyrkia, nesten alle byer har sin egen. Køfte blir sprø utenpå og saftige inni med denne oppskriften. Du kan steke i olje eller på grillen. Du trenger: 400 gr kjøttdeig 3 hvitløksfed, knust med 1/2 ts salt 1 gul løk, revet på den tynne delen av rivjernet 1 […]

img_1262

Asiatisk inspirerte courgettekaker

Courgette er en veldig ‘brukervennlig’ grønnsak  siden den kan forberedes veldig forskjellige måter og smaker godt. Jeg prøvde disse for første gang og jeg synes de smaker kjempegodt! For 2 personer som hovedrett Du trenger; 1 courgette, revet, saltet og klemt i hånden slik at alt vannet renner ut. 1 gulrot, revet En bit ingefær […]

img_1080

Chimichurri

Chimichurri er min favoritt saus som serveres med biff. Når jeg spurte en Argentinsk venn om hvis han har familie oppskrift eller noe anbefalinger om chimichurri, svaret hans overrasket meg veldig. Han sa at hvis kjøtt er god man spiser den uten sauce. I tillegg chimichurri var en sause kun lages og serveres i restauranger […]

img_2347

Spansk potet omelett med løk – Tortilla de patatas 

Potet og egg, jeg kjenner ingen som liker ikke dem. Man kan tenke at å lage en ordentlig tortilla kan være vanskelig men det er det altså ikke. Det eneste utstyr man trenger er en liten non-stick stekepanne. Noen av oss holder unna frityrstekt mat eller har ikke tid til å frityrsteke. Da kan man […]

img_1214

Kaldt vannmelon suppe-Vannmelon Gazpacho

Jeg digger solmodne tomater og søte, saftige vannmeloner. Denne suppen er klar på 5 minutter uten å bruke komfyr! For circa 1 liter/ 4 porsjoner 600 gram modne tomater ( jeg brukte ferske, gode tomater fra et gartneri) 500 gram vannmelon, uten skall og frø (jeg kjøper hele økologiske fra Spania) 1/2 grønn paprika, circa […]

img_7644

Farinata-Italienske pannekaker av kikertermel

  Det er veldig enkelt å lage denne glutenfrie pannekaken og den smaker kjempegodt. Du trenger en 28 diameter stekepanne som kan gå i ovnen eller en springform for å steke pannekaken. Jeg brukte en stekepanne med avtagbart håndtak. For 2 sultne voksne trenger du: 2.5 dl kikertermel, jeg brukte et engelsk/indisk merke fra innvandrerbutikken […]

img_0246

Gryte med grønne linser og chorizo – Lentejas

Vi liker denne gryten veldig godt. Det tar ikke mer en en halv time å lage den. Jeg lærte denne oppskriften da vi bodde i Spania. Hvis du er vegan elller vegetar kan du sløyfe eller erstatte chorizo. For 4 sultne voksne: 400 gr grønne linser, vasket 1 potet, i små biter 1 stor gulrot, […]

img_3749

Kremet Rød Linsesuppe

Det tar ca 20 minutter å lage denne nydelige suppen. Du kan bruke buljong eller vann hvis du vil lage vegan. Linsesuppe var min barndomsfavoritt. Min mors linsesuppe var beste. Jeg husker at mange spurte etter oppskriften. Her er det: 1 gulløk, hakket 1 hvitløkfed, hakket 2 ss olivenolje 250 gram rødlinser, vasket og silt […]

img_2102

Fideua – Spansk skalldyrpasta

Fideua er enkleste måte å lage en skikkelig god pasta synes jeg. Når vi koser oss med Fideua og Aioli vi husker de varme, lange sommerdagene ved middelhavet. For 4 personer 4 ss olivenolje 500 gram frosne ‘seafood mix’ eller ferske reker, blåskjell, akkar hvis du vil. 500 gram fideua pasta, eller bruk vanlig makaroni […]

IMG_1020

Krydret rød linsesuppe – Ezogelin çorbası (Bruden Ezo sin suppe)

Enkel å lage, smaker godt, kan lages vegan og kan gis til barna fra 6 måneders. En suppe som passer alle.   Dette er en suppe med en skikkelig historie. Ezo gelin (Bruden Ezo ) var en utrolig pen dame som levde i Tyrkia og Syria mellom 1909 og 1952. Hun har en trist historie […]

img_3415-1

Sellerirotgryte / -suppe 

Liker dere sellerirot? Jeg liker det veldig godt. Nå er det sesongen og vi får nydelige, ferske, kjempestore bunter av sellerirot for en billig penge. Den kan brukes til mange forskjellige ting. Jeg skal dele alle de rettene man kan lage med sellerirot. Jeg begynner med min mors sellerirotgryte med appelsinsaft. Denne retten kan spises kald, lunken […]

IMG_0987

Vegan kikertergryte

Denne gryten er veldig enkel å lage. Du kan lage med kun løk, hvitløk og tomatpuré eller du kan bruke forskjellige grønnsaker som jeg gjør. Du trenger: 250 gram tørkede kikerter (god kvalitet, jeg brukt økologiske) 1 løk 2 hvitløk 1 potet 2 stk gulrot 2 seleristenger 1 snack paprika 1 tyrkisk grønn pepper 1,5 […]

IMG_0940

 Vegan kålgryte, kapuska

Siden vi er ofisielt i fårikål sesongen man kan finne de gode ferske norske hodekål overalt og kjempebillig!  Ingredienser: 1 hodekål min var 900 gram, skåret i tynne skiver 1 gulløk, skåret i små biter 2 hvitløk, skåret i små biter 1 eller 2 rødchili med eller uten frø skåret i tynne skiver 3 ss […]

img_0942

Fårikål 

Nå er det fårikålsesong. Jeg liker norsk lammekjøtt og kål veldig godt. Jeg laget fårikål med min egen vri. Som en ekte middelhavsdame kunne jeg ikke tenke meg å lage mat uten løk eller hvitløk!   Ingredienser: 1 hodekål, min var nesten 1 kilo, skåret i tynne skiver 1 gulløk 2 hvitløk 3 ss oliven […]

img_0908

Paella Valenciana

Jeg digger paella. Når vi var i Valencia i år gikk jeg på ‘paella kurs’ der lærte jeg alle type risretter fra en ekte Valenciansk kokk. Jeg komm tilbake med masse ris og paella. Det går an å lage paella ‘noruega’ med vanlig wok og noe norske ingredienser synes jeg. Detaljert oppskrift med tips&tricks kommer […]

img_0909

Spansk Tunfisk Salad

Dette er godt!  For 2 personer trenger du: 3 ss majones  3 ss yogurt 3 stk vårløk, finhakket 2 tomater, i små biter 1/2 sitron 1/2 isbergsalat, hakket 1-2 Hardkokte egg ( kan sløyfes) Slik lager du: Sil tunfisk og legg i en bolle Tilsett majones og yogurt og bland alt godt med en skje […]

img_0893

Kylling med løk i yogurt saus – Tavuk Bastisi

For 2 personer 2 kyllingbryst, med eller uten skin i små biter 1 medium størrelse løk, i små biter 2 ss olje for steking, jeg brukt ghee 25 dl tyrkisk eller gresk yogurt 1/2 ts malt kardamome 1,5 cm fersk ingefær, revet 1 ss skallede mandler Salt, pepper I en stekepanne stek løk med olje […]

img_0833

Falafel (kikerter fra boks)

Hvem liker ikke falafel? Oppskriften kommer straks!  

img_5370

Pølser i tomatsaus

Jeg og søstrene mine var veldig glade i pølser da vi var små. Min far pleide å lage disse pølsene til oss for søndagsfrokost. Nå lager jeg pølser i tomatsaus som en rask og enkel middag.   Du trenger: 1 pakke (10 stk) grillpølser 1 ss rapsolje 2 ss tomatpuré 1 ss pepperpuré eller sambal […]

img_7312

Tyrkiske røde linseboller – Mercimek køfte

tyrkiske vegan boller med røde linser tynnbulgur løk og bladpersille

img_0131

Sommersquashlapper-Mücver

En av mine barndomsfavoritter! For 4 personer 2 stk courgette /sommersquash 1 liten potet 4 stk vårløk eller baby purre skåret i tynne skiver 1/2 potte dill hakket 3 egg 2 dl mel Salt, pepper, rapsolje for steking Riv courgette og potet i stor delen av rivjerne i en sil. Tilsatt litt salt, rør og […]

img_8048

Mors lettvint blomkål med bechamel saus

Verken jeg eller søstrene mine var glade i blomkål da vi var små. Min mor er stor fan av bechamel saus, så hun pleide å lage blomkål sånn og jeg likte det. Jeg hadde  pasta rester, så jeg brukte den også. Ingredienser for 4 personer 1 blomkål, kun blomsterne 2 porsjon frosne erter 2-3 gulrotter […]

img_8217

Akkarringer 

Det er ikke så vanskelig å lage akkarringer som de serverer i Hellas eller Spania med mine tips. Jeg kjøper akkarringene fra fisketorget i Bergen. Fish me har alltid. Først vask og skjær dem i skiver. Det er viktig å marinere akkarringene før du steker dem. For å marinere 1/2 kilo akkar trenger du, 1/2 […]

img_2218-0

Hjemmelaget falafel (lages med tørkede kikerter) med tahinisaus

Jeg synes falafel som er laget av tørkede kikerter smaker mye bedre enn de som er laget av kokte kikerter. For å lage denne oppskriften trenger du en kraftig foodprocessor. Jeg bruker min Kenwood major for dette.   For ca 15 stk falafel trenger du: 2.5 dl kikerter som skal bløtlegges over natten med 1/2 […]

img_8949

Krydret kylling overvinger

Jeg er veldig glad i krydderret kyllingvinger. Ferdigkøpte inneholder for mye salt for min smak i tilleg det er utrolig lett å lage fra bunnen. Dette trenger du for 2 personer: 1 pakke kyllingovervinger ca 400 gram 5 ss tyrkisk/ gresk yogurt eller yogurt naturel 5 stk hvitløkfed 1 ss pepper pure (hvis du har […]

Professorfrue
Close Cookmode