For 2-3 personer
2 dl mørk tynn bulgur ( esmer köftelik)
1 liten tomat, skallede og hakket
1 liten løk, hakket
1 hvitløk
0.6 dl olivenolje
1/2 ss tomatpuré
1+1/2 ss pepperpuré
0.6 dl valnøtter
Halv håndfull bladpersille, kun blader
1/2 ts isot pepper (røkt aleppo pepper)
1/2 ts tørkede svart basilikum eller 4 blader fra fersk basilikum ( reyhan)
1/2 ts aleppo pepper ( pul biber)
1/2 ts spisskumin
1 ss granat eple saus – nar ekşisi
Salt og nykvernet sort pepper
For servering: lavash, tortilla, romano salat, sylt agurk, sylt pepper
Slik lager du:
Vask og sil bulgur, legg i en bolle
Rør alle ingrediensene untatt bulgur i foodprocessor til du får en jevn blanding ca 1 minutt
Tilsett bulgur
Kjør ca 1 minut til du får en jevn mikstur
Smak med salt og pepper
Blandingen bør hvile 2-3 timer i kjøleskap før du gir form
Ta valnøt størrelse biter og gi finger form med hånd
Legg dem i et fat over romanosalat, pynt med sitron skiver, syltagurk, vårløk og sylt pepper server med lavash eller midøststil naan brød siden.
For å lage saus til bulghurboller trengerdu:
2 ss nar eksisi / sur granateplekonsentrat
2 ss oliven olje
Saften fra 1/2 sitron
1.5 ts pul biber / aleppo pepper
1.5 ts isot
Nykvernet sort pepper
Bland alle godt, server i en liten skål siden med bulgur bollene.