del

Kaktusfiken

by
img_4317

Har du sett denne skjønheten i butikhylle og lurte på hva egentlig er dette og hva kan man bruke den til? Den heter Kaktusfiken og den er en av mine barndomsfavoritter. Jeg husker at jeg plukket mange av dem under sol i varme middelhavs sommer/høstdager. De vokser vill men siden de har tårner ikke alle gidder å plukke dem. Det var lenge siden sisst jeg har sett eller spist dem så det var en  veldig god overraskelse å få tak i Italienske kaktusfikene i Bergen.  Jeg skal vise teknikken å skrelle frukten. Vanligvis liker  jeg frukten iskaldt som sorbet men siden disse hadde altfor mange frø inni jeg laget jus.


vær forsiktig med tårene selv om de fjerner stor del av dem det finnes noe små tårer som kan være ubehagelig.

 


Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:
Professorfrue
Close Cookmode