Hei alle sammen! Her kommer Balkansk cevapi køfte oppskriften! Håper dere kommer til å like like mye som oss!
Denne retten ligner veldig på tyrkisk Inegöl køfte på konsistens. Jeg liker også måten cevapi serveres: med ajvar, løk og pita brød. Enkelt og godt!
Det fins forskjellige oppskrifter for cevapi men hemmeligheten bak konsistensen er natron. Ideelt sett bruker man en blanding av kjøttdeig av storfe og lam eller svin. Noen bruker løk og hvitløk mens andre bare salt og pepper. Jeg hadde bare kjøttdeig av storfe 14% og derfor brukte jeg det. Unngå karbonadedeig siden fettprosent er altfor lav for å lage køfte.
For 2-3 personer trenger du:
400 gram kjøttdeig (storfe- eller blanding av storfe-lam/svin)
1 eggehvite
1 sjalottløk (finrevet og klemt)
1 hvitløksfed (knust med salt)
1/2 ts natron
1/2 ts spisskumin
1 ts salt
Nykvernet sort pepper
1/2 ss vann (hvis du trenger)
Olje for steking
For servering:
Hakket løk som lå i kaldt vann i 10 minutter (deretter fikk vannet klemt ut)
Ajvar -man kan lage selv men resultatet er ikke det samme derfor kjøper jeg ferdig fra innvandrerbutikkene
Pita brød
Slik lager du:
Bland alle ingrediensene i en bolle og kna til du får en jevnt blandet farse.
Legg blandingen i en frysepose eller boks og la den i kjøleskapet 1-2 timer eller over natta
Del kjøttdeigen i 8-10 biter
Form deretter hver bit til en bolle, og lag deretter lange pølser fra farsebollene
Bruk en bolle med iskaldt vann å dyppe hendene i for å forme farsen enklere.
Jeg stekte mine i stekepanne med lite olje
Først varmet jeg pannen veldig varm og redusert varmen etterpå slik at kebabene ble sprø utenfor og saftige inni.
Pølsene kan grilles på direkte varme dersom man ønsker.
Server pølsene med løk, ajvar og pita brød. Jeg synes kald pils passer best med denne retten men kjølig Pinot Noir eller Merlot kan også anbefales.