share

Hjemmelaget Aioli-ekte vare på 5 minutter

by
IMG_7730

Hola chicos! Er dere klare for sommer? Her finner du sommerens deiligste tilbehør! Nyt som den er eller tilsett 1 ts spansk røkt paprika pulver eller bare sriracha saus for en vri!

Jeg unngikk rå egg pga salmonella mange år men norske økologiske egg er trygge. Jeg nyter dem. Det er også mulig å pastorizere eggenen men da krever det mer 5 minutters arbeid. Det er også mulig å lage aioli uten egg men med melk. I Spania foretrekker en god del det. Her finner du oppskriften for lactonesa: https://www.professorfrue.no/2016/07/31/aioli-uten-egg-lactonesa/

Jeg liker aioli best med patatas bravas https://www.professorfrue.no/2016/08/06/patatas-bravas/

For å lage 250 gram aioli trenger du:

1 egg, jeg bruker økologisk egg

1 dl solsikkeolje + 1 dl olivenolje med mildsmak

1-2 hvidløksfed -dersom du vil ha mildere smak legg dem i kokende vann for 2 minutter eller kjør i mikro 10 sekunder

1 knivsodd salt

Saft fra 1/2 sitron

Slik lager du:

Legg alle ingrediensene i begeret til stavmikseren

Ha stavmikseren inni begeret, hold den fast på bunnen før du kjører stavmikseren på, ikke beveg den til du ser at alt blandet og miksturen ligner på aioli.

Categories:
Professorfrue
Close Cookmode