Dette er en fiberrik og sunn vegan salat som er kjempepopulær blant tyrkiske kvinner.
For 3 personer trenger du
2.5 dl tynn bulgur (ince eller köftelik bulgur, jeg foretrekker det tyrkiske merket Duru)
2.5 dl kokende vann
1 liten gul løk, i små biter
1 hvitløk, knust med salt
1 ts spisskum
1 ss tomatpuré
1 ss pepperpuré (tyrkisk biber salcasi, du kan bruke sambal oelek hvis du ikke har)
1 snackpaprika
2 tyrkisk grønn pepper
En håndfull bladpersille, kun bladene, hakket
1 ts tørket mynte eller ferske mynteblader, hakket
1/2 sitronsaft og revet skall
3 ss olivenolje
Slik lager du:
Legg bulgur i en stor kjele med lokk
Tilsett kokende vann og lukk lokket
Stek løkene med olivenolje og salt til de blir gule og myke. Tilsett deretter pepperpuré og tomatpuré og bland godt 1-2 minutter
Ta den til siden
Tilsett hvitløk, spisskum, salt, pepper og stekt løk med tomatpuré og pepperpuré i bulgur
Bland godt (jeg blander for hånd og bruker engangshansker men det går an å blande med treskje også)
Tilsett bladpersille, mynte, sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Server med romanosalat, tyrkisk syltagurk og pepper. Jeg liker å fylle romanosalatbladene med kisir og drikker te ved siden av 😉