del

Bulgursalat – Kısır

by
img_6583-1

Dette er en fiberrik og  sunn vegan salat som er kjempepopulær blant tyrkiske kvinner.

For 3 personer trenger du

2.5 dl tynn bulgur (ince eller köftelik bulgur, jeg foretrekker det tyrkiske merket Duru)

2.5 dl kokende vann

1 liten gul løk, i små biter

1  hvitløk, knust med salt

1 ts spisskum

1 ss tomatpuré

1 ss pepperpuré (tyrkisk biber salcasi, du kan bruke sambal oelek hvis du ikke har)

1 snackpaprika

2 tyrkisk grønn pepper

En håndfull bladpersille, kun bladene, hakket

1 ts tørket mynte eller ferske mynteblader, hakket

1/2 sitronsaft og revet skall

3 ss olivenolje
Slik lager du:

Legg bulgur i en stor kjele med lokk

Tilsett kokende vann og lukk lokket

Stek løkene med olivenolje og salt til de blir gule og myke. Tilsett deretter pepperpuré og tomatpuré og bland godt 1-2 minutter

Ta den til siden

Tilsett hvitløk, spisskum, salt, pepper og stekt løk med tomatpuré og pepperpuré  i bulgur

Bland godt (jeg blander for hånd og bruker engangshansker  men det går an å blande med treskje også)

Tilsett bladpersille, mynte, sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Server med romanosalat, tyrkisk syltagurk og pepper. Jeg liker å fylle romanosalatbladene med kisir og drikker te ved siden av 😉

Kategorier:
Professorfrue
Close Cookmode