Hvis du er følger av de store matmagasinene som jeg har du også helt sikkert sett denne spennende israelske vegan gatematen. Jeg hadde ikke tahinisaus og fant ikke ambasaus, så jeg bestemte meg for å lage med min egen vri. Å bytte ut tahini med yogurtsaus gjorde retten lettere.
For 3-4 personer trenger du:
1 stor aubergine, i skiver (splitter i to og deretter skåret)
Rapsolje til steking
Pitabrød til servering
1 porsjon av min tomatsalat https://www.professorfrue.no/2017/01/02/tomatsalat-tyrkisk-coban-salata/
1-2 stk hardkokte egg
For yogurtsaus ( hvis du vil kan du bruke tatziki i stedet)
1 hvitløksfed, knust med salt
10 stk mynteblader, finhakket
250 gram tyrkisk eller gresk yogurt eller min, en porsjon av min tatziki https://www.professorfrue.no/2015/07/08/cacik-eller-tatziki/
Slik lager du:
Stek aubergine i rapsolje til de blir gylne
Hvis du vil ikke frityrsteke kan du grille eller steke i ovnen i minst 30 minutter på 200 grader over- og undervarme. Husk å smøre dem godt med olivenolje og gni med salt.
Visp yogurt, hvitløk og myntebladene i en bolle.
Smør pitabrødene med tatziki eller yogurt-hvitløk-mynte saus, legg i aubergineskivene, cobansalat og hardkokte egg