Det finnes mange forskellige type kebab og kjøttboller i Tyrkia. Dette er en av mine favorittkebaber.
For å servere som hovedrett for 2-3 personer trenger du:
For kjøttboller:
400 gram kjøttdeig av storfe
1 ts salt
1 ts nykvernet svart pepper
1 ts spisskumin
5 ss brødsmuler
4 stk hvitløksfedd, knust med salt
2 store bifftomater ( eller 250 gr hakkede tomater fra boks, da behøver du ikke lage tomatsaus)
2 stk tyrkisk grønn pepper eller snack paprika
Smør og rapsolje for steking
For å servere:
Nystekte pitabrød
2-3 ss Tyrkisk eller gresk yogurt
For tomatsaus:
Kok opp 1 ss tomatpuré med 1 ss olivenolje, 1 ts smør og 1 dl vann ca 5 minutter over middels varme
Slik lager du:
Bland alle kjøttbolleingrediensene i en bolle og kna godt
Ta små biter og rull dem ut i tynne fingre like store som en lillefinger
Du kan lage et hull i kjøttbollene ved hjelp av grillspyd men det er ikke nødvendig
Stek kjøttbollene i en stekepanne i smør og rapsolje
Når de er ferdigstekte ta dem til siden og stek paprika / tyrkisk pepper og tomat
Slik serverer du:
Del 1 varmt pitabrød per person i skiver (jeg brukte hjemmelaget pidebrød https://www.professorfrue.no/2017/06/02/pide-brod/
Legg dem i et fat
Legg kjøttbollene oppå pitabrødet, legg stekte tomat, paprika og yoghurt ved siden
Hell over tomatsaus, server varm
Denne retten er kjempepopulær hos oss, gjestene våre liker den også veldig godt.