Hovedretter
Hjemmelaget Aioli-ekte vare på 5 minutter
Hola chicos! Er dere klare for sommer? Her finner du sommerens deiligste tilbehør! Nyt som den er eller tilsett 1 ts spansk røkt paprika pulver eller bare sriracha saus for en vri! Jeg unngikk rå egg pga salmonella mange år men norske økologiske egg er trygge. Jeg nyter dem. Det er også mulig å pastorizere […]
Lettvint Pide Pizza
Happy friday! Vi er fortsatt i den hellige Ramadan måneden. Det betyr at det nå selges fersk pide i hele Tyrkia. I Norge selges det pide året rundt i butikker som selger tyrkisk mat eller mat fra Midtøsten og Asia. Dersom dere har pide som ble litt tørt kan du lage pizza med den! Bruk […]
Ostesmørbrød med kimchi- Kimchi Grilled Cheese
Hei alle sammen! Er dere tilbake på jobb eller fortsetter med delvis hjemmekontor som meg? Her kommer verdens diggeste ostesmørbrød oppskrift som kan lages og spises innen 20 minutter! Har dere også revet mozzarella, gouda eller cheddar til overs? Jeg laget skikkelig digg ostesmørbrød med goudan fra jul og kortreist kimchi fra en lokal Koreansk […]
Lettvint pannestekt kyllingbryst med sitron og bladpersille
Denne retten er så enkel at jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive oppskriften! 1 kyllingbryst per person Olivenolje og smør for steking 4-5 hvitløksfedd, hele med skall For grønn saus: 1 hvitløksfedd En håndfull bladpersille, finhakket Revet skall av en sitron 1 ts sitronsaft Salt, pepper 1 ss olivenolje Slik lager du: Del […]
Grønnsakslapper- Langpanne frittata
Disse lappene er lette å lage og smaker kjempegodt! Jeg lager dem på søndag, spiser varm og sparer restene for lunsj på mandag. Da blir det gøy på hjemmekontoret! For å lage nok til å fylle en langpanne trenger du: 4 egg 2 ss olivenolje 2 ss melk 140 gram hvetemel 1 + 1/2 ts […]
Sandwich med tyrkiske kjøttboller- Køfte ekmek
Dette er min favoritt fast food! Bare lag køfte med min oppskrift her https://professorfrue.no/2016/08/05/tyrkiske-kjottboller/ og server dem i varme sandwich baguetter med tomatskiver og løksalat https://professorfrue.no/2016/10/22/loksalat-med-sumak-zerzevat/ Dryss pul biber over hvis du vil. Jeg liker å drikke ayran ved siden av.
Balkansk kebab-Cevapi køfte
Hei alle sammen! Her kommer Balkansk cevapi køfte oppskriften! Håper dere kommer til å like like mye som oss! Denne retten ligner veldig på tyrkisk Inegöl køfte på konsistens. Jeg liker også måten cevapi serveres: med ajvar, løk og pita brød. Enkelt og godt! Det fins forskjellige oppskrifter for cevapi men hemmeligheten bak konsistensen er […]
Kjøtboller med yogurt og tomatsaus- Manisa kebab
Det finnes mange forskellige type kebab og kjøttboller i Tyrkia. Dette er en av mine favorittkebaber. For å servere som hovedrett for 2-3 personer trenger du: For kjøttboller: 400 gram kjøttdeig av storfe 1 ts salt 1 ts nykvernet svart pepper 1 ts spisskumin 5 ss brødsmuler 4 stk hvitløksfedd, knust med salt 2 store […]
Sunnere kremet pastasalat med yogurt
Sommerens favoritt pastasalat! For 4 personer For pasta 1 boks, 400 gram fullkorn farfalle eller fusilli pasta 1/2 ts paprikapulver For yogurt sus: Bland 2 hvitløksfed, knust med salt med 250 gram tyrkisk eller gresk yogurt For salat: 1 del coban salata uten dressing ( salat med tomat, pepper, agurk, rødløk og bladpersille, uten sitronsaft […]
Kald mandelsuppe- Ajo Blanco
Sommerens raskeste middag! Smaken av Spania! For ca 1.5 liter suppe / 4 personer 2.5 dl skallede mandler eller mandelmel 7.5 dl kaldt vann 1 hvitløksfed Ca 250 gram fersk loff eller kneip uten skalk, skåret i småbiter 1,5 ts sherry eddik 1,5 ss ekstra jomfru olivenolje 1/4 ts Salt For Servering: Grønne druer i […]
Israelske sabich inspirert vegetar pita smørbrød
Hvis du er følger av de store matmagasinene som jeg har du også helt sikkert sett denne spennende israelske vegan gatematen. Jeg hadde ikke tahinisaus og fant ikke ambasaus, så jeg bestemte meg for å lage med min egen vri. Å bytte ut tahini med yogurtsaus gjorde retten lettere. For 3-4 personer trenger du: 1 […]
Lettvint middelhavsstil blåskjell
Vi er så heldige i Norge som har så mange høykvalitets råvarer for billig penge. Siden norske blåskjell er rene er de enkle å forberede. Jeg kjøper dem alltid i nett fordi generelt er de som er vakumpakket altfor små og mange av dem døde eller knuste. 1 nettblåskjell 3 hvitløk, hakket 1 tørr […]
Blomkål tabbouleh
Jeg digger bulgur men siden jeg og mannen min er på lavkarbodiett nå lager jeg tabbouleh eller kisir med fersk blomkål. Denne oppskriften er veldig fleksibel, du kan tilsette granateple, tørkede tranebær, valnøtter, solsikkefrø, osv og lage en sun salat/ hovedrett med din egen vri. For å lage en stor bolle tabbouleh som er nok […]
Okonomiyaki- Japansk omelette/pannekaker med nykål og reker
japansk omelett, pizza eller pannekakeliknende smårett med nykål og reker
Lettvint middelhavsstil torskegryte med tomat og scampi
Denne gryten er veldig rask og enkel å lage. Jeg skulle ha middaggjest etter en lang hektisk dag. Jeg hadde ikke tid til å handle eller planlegge.Jeg bare ta ut torsk og scampi ut fra fryseren før jeg la meg dagen før og laget maten i 30 minutter. Jeg synes det er lurt å ha […]
Bønnesalat – Piyaz
Bønnesalat er et skikkelig godt tilbehør til tyrkiske kjøttboller (køfte) men kan også spises med hardkokte egg på som hovedrett. Denne oppskriften er fra Antalya området, derfor inneholder vinaigretten tahinisaus. Jeg brukte hjemmelaget tahini som du kan finne oppskriften på her: https://www.professorfrue.no/2016/08/08/hjemmelaget-okologisk-tahini/ Hvis du vil lage uten tahini, da blander du kun 2 ss eplesidereddik med […]
Adana Kebab
Adana er en storby i Sør-Tyrkia ved middelhavskysten. Byen er kjent for sine varme sommere og deilige kebabretter. Kebabkokkene bruker spesielle deler av dyrene (lammelår, lammelever, kalvebryst, lammefett osv.) i forskjellige mengder for å lage forskjellige typer kebabretter. Kebabspydene stekes på kullgrill. Som tilbehør får man godt tynt brød og ferske grønne salattyper som er […]
Lettvint villrissalat med artisjokkhjerter
Dette er en lettvint oppskrift hvis du lurer på om hva skal du gjøre med den boksen med artisjokkhjerter i spiskammers. Du trenger 1 pose kokt villris (min var 125 gram) 1 liten boks artisjokkhjerter uten krydder 1 stk hel vårløk med den grønne delen 1.5 dl løspakket bladpersille, kun blader 1.5 dl svart oliven […]
Kyllingspyd med røkt aioli
Grill sesongen er offisielt åpnet! Jeg lager kyllingspyd hver sommer med denne oppskriften og fryser i en frysepose slik at vi har alltid noe klar til å grille. For 4 personer trenger du: 4 store kyllingbryst, ca 1 kilo, skåret i 3 cm biter 2 stk hvitløksfed, knust med salt 2 ts fennikel frø (malt) […]
Bulgurboller i tomatsaus – Fellah køftesi
Disse vegan bulgur bollene smaker himmelsk i den syrlige tomatsausen, men dessverre er denne retten litt tidkrevende og passer ikke for hektiske hverdager. Derfor lager jeg den ikke veldig ofte, men jeg synes denne retten er ent godt helgeprosjekt. Det går an å fryse bollene før man koker dem. Da legger man bollene på et […]
Lettvinte kyllingwraps med grønnsaker
Disse deilige wrapsene er inspirert av tyrkisk gatekjøkken mat For 2-3 personer trenger du: 2 kyllingbryst, i veldig små biter 1 snackpaprika, i små biter 2 tyrkiske grønnpepper eller 1 grønnpaprika, i små biter 2 vårløk, i tynne skiver 2 tomater, i små biter 3 ss rapsolje til steking 1/2 ts salt, nykvernet sortpepper For […]
Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer-Karniyarik
Kjøttfylte auberginer ‘karniyarik på tyrkisk, en av signaturrettene fra det tyrkiske kjøkkenet. I den tradisjonelle oppskriften skal tynne ferske auberginer stekes i olje før de fylles og stekes i ovnen. Min mor er veldig opptatt av sunt kosthold og hun laget nesten aldri frityrstekt mat. Hun bakte auberginene først i ovnen i steden for å frityrsteke. For […]
Sloppy Joe – Lettvint kjøttdeigmiddag
Man trenger noe skikkelig rask og deilig for hverdagsmiddag selv om man har ikke tid til å handle eller forberede. Jeg liker denne oppskriften veldig godt siden man kan lage en stor mengde og fryse 🙂 For 4 stk Sloppy Joe trenger du: 1 gul løk, finhakket 1 stor gulrot, revet 3 stk stangselleri, […]
Middelhavsstil grønn saus for fisk
Denne sausen brukes til grillet dorade eller havabbor i egeerområdet. Den passer også til kokt eller ovnsbakt torsk synes jeg. For circa 4 porsjoner fisk trenger du En håndful bladpersille, finhakket, kun bladene Saften fra 1/2 sitron 1 dl ekstrajomfru olivenolje 1/2 ss kapers, vasket og silt, hakket Nykvernet sort pepper Salt Bland alle […]
Yak Gochujang- Koreansk krydderet biff
Jeg liker ‘gochujang’ Koreansk hot pepper pasta veldig godt. Når vi var i Seoul for noen år siden jeg ble imponert over maten, spesielt de små bodene rundt i hele byen som selger mange forskjellige type mat. Når vi var tilbake jeg ønsket å lage noen koreanske retter da oppdaget jeg Maangchi, koreansk matblogger and […]
Krydret vegan bulgur boller med valnøtter-Etsiz çiğ köfte
For 2-3 personer 2 dl mørk tynn bulgur ( esmer köftelik) 1 liten tomat, skallede og hakket 1 liten løk, hakket 1 hvitløk 0.6 dl olivenolje 1/2 ss tomatpuré 1+1/2 ss pepperpuré 0.6 dl valnøtter Halv håndfull bladpersille, kun blader 1/2 ts isot pepper (røkt aleppo pepper) 1/2 ts tørkede svart basilikum eller 4 […]
Smørbrød med middelhavsstil torskewok – Balık Kokoreç
Jeg liker alle type fisk og skalldyr veldig godt. Derfor foretrekker jeg å spise fisken rå eller så forberedt så enkelt som mulig, men dessverre er det ikke lett for de som ikke liker fisk. Denne oppskriften er perfekt for de som ikke er så veldig glade i fisk. Kombinasjonen av grønnsakene og krydder fjerner […]
Lettvint hjemmelaget tartarsaus
Nå er vi offisielt i skrei sesongen! Jeg liker denne sesongen ikke minst for torsketungenes skyld. Jeg bare vasker og tørker dem, vender dem i hvetemel med salt og pepper og frityrsteker i en god del rapsolje til de blir gylne. Jeg liker å servere fish&chips og frityrstekt sjømat som akkarringer https://www.professorfrue.no/2015/07/29/akkar-ringer-a-la-turca/ eller torsketunge med denne […]
Krydret ris pilaff
Denne retten er inspirert av en klassiker fra det tyrkiske kjøkkenet. Jeg lager den ikke ofte siden den er en litt spesielt rett, men den er ganske lett å lage. Hvis du lager langtidsstekt lammeskank passer denne risen perfekt! For 4 personer Du trenger 400 gram jasmin ris 2 ss skallede mandler 1 ss pinnekjerner 1 […]
Vegan kikertwraps
Det finnes forskjellige måter å forberede wrapsene på. Jeg liker denne best! Dette er frokostmat fra sørøst Tyrkia. Jeg synes dette passer bedre for lunsj og middag! Du trenger for 2-3 personer For kikertfyll: 1 boks ferdigkokte kikerter eller bløttlegg 250 gram kikerter over natten og kok til de blir myke. 1 ss pepperpuré (hvis […]
Enkelstekte egg på hvitløksyogurt / Çılbır
Dette er lettvint lavkarbo mat som man trenger av og til 🙂 Jeg lager dette til lunsj eller når jeg spiser sent på kvelden. Du trenger god kvalitet egg, smør, gresk eller tyrkisk yogurt, hvitløk, haleppo pepper men selvfølgelig går det an å bruke spansk paprika 🙂 Begynn med å lage hvitløkyogurt ( det må […]
Tagliatelle med scampi
Dette er en av våre favorittretter. Når vi har lyst på noe godt men ikke har tid lager jeg dette. Det tar ikke mer enn en halv time å forberede og smaker kjempegodt. Vi drikker champagne eller hvitvin men hvis du bruker mer chili er det godt med pils til 😉 Du trenger: 100 gram […]
Lammelever med potet, løk og pepper
Vi er veldig heldige som har en veldig god slakter i nabolage (Solheim Kjøtt) Av og til kjøper jeg fersk lammelever og lager til oss. Det er forksjellige måter å tilberede lammelever og ingen av dem er vanskelige 😀 En hel lammelever er nok for 4 voksne. Du trenger: 4-5 stk kokte poteter, i små […]
Krydret kjøttmikstur for pizza – Lahmacun kjøttmikstur
Lahmacun er en slags fast food som er veldig populær i hele midtøsten. Den ligner veldig på pizza og varierer fra by til by. Jeg lager med Gaziantep vri. Gaziantep er en by som ligger i sørøst Tyrkia og er del av UNESCO’s Creative Cities Network i gastronomi Der bruker de fersk hvitløk i steden […]
Egg med spinat – Ispanakli yumurta
Spinat var en skummel vintergrønnsak for oss da jeg var liten. Jeg liker den veldig godt nå. Slik lagde min mor til oss. Du trenger: En panne med passende lok En pose vasket og klar spinat En middels stor gul eller rød løk, skåret i små biter 4-5 egg 3 ss oliven olje Litt smør […]
Kjøttbollesuppe – Mormors Ekşili Køfte – Yuvarlakia
Denne suppen er en av mine barndomsfavoritter. Både min mor og mormor laget denne suppen til oss mange ganger. Det var bare vår familie som lager denne suppen blant de jeg kjenner. Senere oppdaget jeg at oppskriften kommer fra Hellas. Du trenger: 400 gr kjøttdeig 1 løk, revet i tynne delen 0.6 dl ris Salt, […]
Blåskjell curry in a hurry
Jeg har alltid red curry paste og kokosmelk i skapet. De er kjekke å ha for å lage rask kyllingsatay eller en curry rett. Jeg fant ferske blåskjell i butikken og tenkte å lage en rask curry med dem. Her er oppskriften. For 1.5 kg blåskjell Du trenger 3 ss rapsolje 3 ss thai […]
Lammewok med tyrkisk vri – Çoban Kavurma
Vi er så heldige i Norge som har lammesesong to ganger i året. Jeg synes norsk lam har veldig god smak og er ganske rimelig. Det er mange forskjellige måter å lage lammekjøtt på, men dette er den raskeste jeg vet om. Dette er min kjære fars oppskrift. Jeg alltid likte den og håper dere […]
Scampi i tomatsaus – Garides Saganaki
Du trenger 16 scampi, uten skall og streng 3 stk vårløk, kun de hvite delene, finhakket 4 hvitløk, finhakket 3 ss olivenolje 300 gr tomater fra boks Ett stk feta ost 2 ss tyrkisk raki, gresk ouzo, spansk anis, italiensk sambuca eller lebanesisk arak (hvis du har ikke brennevin kan du bruke 1/2 ts anisfrø […]
Tepsi Kebab – Ovnsbakt lammekebab med grønnsaker – Kilis Tava
Jeg er veldig opptatt med studiene mine nå. Det betyr at jeg må bruke mindre tid på bloggen og matlaging. Denne retten er fra sør Tyrkia, ved grensen til Syria. Enkelt og godt! Passer perfekt til hektiske hverdager 🙂 Du kan lage den i en ovnsform eller langpanne. Jeg laget i 30 cm diameter rund […]
Peri Peri Saus for kylling
Jeg digger Peri peri kylling, Peri peri saus er bra for marinering men kan også serveres som saus. Jeg hørte til og med at noen liker å smøre Peri peri saus på brød også! Jeg prøvde mange forskjellige oppskrifter før, men denne var beste. For circa 4 dl saus 1 rødløk, skallet og skåret i […]
Kylling kebabs
Med riktig tilbehør er kebab sunnere enn du tror, sier norske ernæringsfysiologer. Spesielt hvis du velger magert kjøtt eller kylling og marinerer selv som jeg gjør; kebab inneholder mindre salt og fett enn ferdigkjøpt. Slik lager jeg kyllingkebab: For 400 gram kyllingfilet eller lårfilet av kylling: 1 dl melk 1 dl rapsolje 3 […]
Sprøstekte courgetteskiver
Courgette er sommerens mest brukervennlige grønnsak som kan finnes året rundt i Norge. Dette er min mors oppskrift, jeg alltid likt sprøstekte courgette som er saftige inni med frisk eplesideraroma. Du trenger: 1 courgette 1 dl vann eller boblevann, kaldt 1 dl hvetemel 1.5 ss eplecidereddik 1 ts salt, nykvernet pepper Olje til steking I […]
Sataysaus og Kyllingsatay
Liker du peanøttsmør? Hvis svaret er ja er denne retten perfekt for deg. Jeg har alltid et glass økologisk peanøttsmør hjemme. Egentlig kommer denne oppskriften fra glasset! De har den ikke nå lenger på glasset men jeg husker den fremdeles. Du trenger: 2 ss rapsolje 1 ss thai rød curry pasta ( det går an […]
Laks escabeche
Dette er en veldig enkel måte å tilberede laks på. Den smaker himmelsk. Du trenger: En panne med lokk, min var 20 cm diameter 500 gram laks, uten bein og skinn skåret i biter ca 5 cm 1 ss grovsalt ( jeg brukte Maldon) 2 stk nellik 2 stk laubærblader 1 ss sort pepper, […]
Tyrkiske kjøttboller
Det finnes mange forskjellige type køfte i Tyrkia, nesten alle byer har sin egen. Køfte blir sprø utenpå og saftige inni med denne oppskriften. Du kan steke i olje eller på grillen. Du trenger: 400 gr kjøttdeig 3 hvitløksfed, knust med 1/2 ts salt 1 gul løk, revet på den tynne delen av rivjernet 1 […]
Asiatisk inspirerte courgettekaker
Courgette er en veldig ‘brukervennlig’ grønnsak siden den kan forberedes veldig forskjellige måter og smaker godt. Jeg prøvde disse for første gang og jeg synes de smaker kjempegodt! For 2 personer som hovedrett Du trenger; 1 courgette, revet, saltet og klemt i hånden slik at alt vannet renner ut. 1 gulrot, revet En bit ingefær […]
Chimichurri
Chimichurri er min favoritt saus som serveres med biff. Når jeg spurte en Argentinsk venn om hvis han har familie oppskrift eller noe anbefalinger om chimichurri, svaret hans overrasket meg veldig. Han sa at hvis kjøtt er god man spiser den uten sauce. I tillegg chimichurri var en sause kun lages og serveres i restauranger […]
Spansk potet omelett med løk – Tortilla de patatas
Potet og egg, jeg kjenner ingen som liker ikke dem. Man kan tenke at å lage en ordentlig tortilla kan være vanskelig men det er det altså ikke. Det eneste utstyr man trenger er en liten non-stick stekepanne. Noen av oss holder unna frityrstekt mat eller har ikke tid til å frityrsteke. Da kan man […]
Kaldt vannmelon suppe-Vannmelon Gazpacho
Jeg digger solmodne tomater og søte, saftige vannmeloner. Denne suppen er klar på 5 minutter uten å bruke komfyr! For circa 1 liter/ 4 porsjoner 600 gram modne tomater ( jeg brukte ferske, gode tomater fra et gartneri) 500 gram vannmelon, uten skall og frø (jeg kjøper hele økologiske fra Spania) 1/2 grønn paprika, circa […]
Farinata-Italienske pannekaker av kikertermel
Det er veldig enkelt å lage denne glutenfrie pannekaken og den smaker kjempegodt. Du trenger en 28 diameter stekepanne som kan gå i ovnen eller en springform for å steke pannekaken. Jeg brukte en stekepanne med avtagbart håndtak. For 2 sultne voksne trenger du: 2.5 dl kikertermel, jeg brukte et engelsk/indisk merke fra innvandrerbutikken […]
Gryte med grønne linser og chorizo – Lentejas
Vi liker denne gryten veldig godt. Det tar ikke mer en en halv time å lage den. Jeg lærte denne oppskriften da vi bodde i Spania. Hvis du er vegan elller vegetar kan du sløyfe eller erstatte chorizo. For 4 sultne voksne: 400 gr grønne linser, vasket 1 potet, i små biter 1 stor gulrot, […]
Kremet Rød Linsesuppe
Det tar ca 20 minutter å lage denne nydelige suppen. Du kan bruke buljong eller vann hvis du vil lage vegan. Linsesuppe var min barndomsfavoritt. Min mors linsesuppe var beste. Jeg husker at mange spurte etter oppskriften. Her er det: 1 gulløk, hakket 1 hvitløkfed, hakket 2 ss olivenolje 250 gram rødlinser, vasket og silt […]
Fideua – Spansk skalldyrpasta
Fideua er enkleste måte å lage en skikkelig god pasta synes jeg. Når vi koser oss med Fideua og Aioli vi husker de varme, lange sommerdagene ved middelhavet. For 4 personer 4 ss olivenolje 500 gram frosne ‘seafood mix’ eller ferske reker, blåskjell, akkar hvis du vil. 500 gram fideua pasta, eller bruk vanlig makaroni […]
Krydret rød linsesuppe – Ezogelin çorbası (Bruden Ezo sin suppe)
Enkel å lage, smaker godt, kan lages vegan og kan gis til barna fra 6 måneders. En suppe som passer alle. Dette er en suppe med en skikkelig historie. Ezo gelin (Bruden Ezo ) var en utrolig pen dame som levde i Tyrkia og Syria mellom 1909 og 1952. Hun har en trist historie […]
Sellerirotgryte / -suppe
Liker dere sellerirot? Jeg liker det veldig godt. Nå er det sesongen og vi får nydelige, ferske, kjempestore bunter av sellerirot for en billig penge. Den kan brukes til mange forskjellige ting. Jeg skal dele alle de rettene man kan lage med sellerirot. Jeg begynner med min mors sellerirotgryte med appelsinsaft. Denne retten kan spises kald, lunken […]
Vegan kikertergryte
Denne gryten er veldig enkel å lage. Du kan lage med kun løk, hvitløk og tomatpuré eller du kan bruke forskjellige grønnsaker som jeg gjør. Du trenger: 250 gram tørkede kikerter (god kvalitet, jeg brukt økologiske) 1 løk 2 hvitløk 1 potet 2 stk gulrot 2 seleristenger 1 snack paprika 1 tyrkisk grønn pepper 1,5 […]
Vegan kålgryte, kapuska
Siden vi er ofisielt i fårikål sesongen man kan finne de gode ferske norske hodekål overalt og kjempebillig! Ingredienser: 1 hodekål min var 900 gram, skåret i tynne skiver 1 gulløk, skåret i små biter 2 hvitløk, skåret i små biter 1 eller 2 rødchili med eller uten frø skåret i tynne skiver 3 ss […]
Fårikål
Nå er det fårikålsesong. Jeg liker norsk lammekjøtt og kål veldig godt. Jeg laget fårikål med min egen vri. Som en ekte middelhavsdame kunne jeg ikke tenke meg å lage mat uten løk eller hvitløk! Ingredienser: 1 hodekål, min var nesten 1 kilo, skåret i tynne skiver 1 gulløk 2 hvitløk 3 ss oliven […]
Paella Valenciana
Jeg digger paella. Når vi var i Valencia i år gikk jeg på ‘paella kurs’ der lærte jeg alle type risretter fra en ekte Valenciansk kokk. Jeg komm tilbake med masse ris og paella. Det går an å lage paella ‘noruega’ med vanlig wok og noe norske ingredienser synes jeg. Detaljert oppskrift med tips&tricks kommer […]
Spansk Tunfisk Salad
Dette er godt! For 2 personer trenger du: 3 ss majones 3 ss yogurt 3 stk vårløk, finhakket 2 tomater, i små biter 1/2 sitron 1/2 isbergsalat, hakket 1-2 Hardkokte egg ( kan sløyfes) Slik lager du: Sil tunfisk og legg i en bolle Tilsett majones og yogurt og bland alt godt med en skje […]
Kylling med løk i yogurt saus – Tavuk Bastisi
For 2 personer 2 kyllingbryst, med eller uten skin i små biter 1 medium størrelse løk, i små biter 2 ss olje for steking, jeg brukt ghee 25 dl tyrkisk eller gresk yogurt 1/2 ts malt kardamome 1,5 cm fersk ingefær, revet 1 ss skallede mandler Salt, pepper I en stekepanne stek løk med olje […]
Falafel (kikerter fra boks)
Hvem liker ikke falafel? Oppskriften kommer straks!
Pølser i tomatsaus
Jeg og søstrene mine var veldig glade i pølser da vi var små. Min far pleide å lage disse pølsene til oss for søndagsfrokost. Nå lager jeg pølser i tomatsaus som en rask og enkel middag. Du trenger: 1 pakke (10 stk) grillpølser 1 ss rapsolje 2 ss tomatpuré 1 ss pepperpuré eller sambal […]
Tyrkiske røde linseboller – Mercimek køfte
tyrkiske vegan boller med røde linser tynnbulgur løk og bladpersille
Sommersquashlapper-Mücver
En av mine barndomsfavoritter! For 4 personer 2 stk courgette /sommersquash 1 liten potet 4 stk vårløk eller baby purre skåret i tynne skiver 1/2 potte dill hakket 3 egg 2 dl mel Salt, pepper, rapsolje for steking Riv courgette og potet i stor delen av rivjerne i en sil. Tilsatt litt salt, rør og […]
Mors lettvint blomkål med bechamel saus
Verken jeg eller søstrene mine var glade i blomkål da vi var små. Min mor er stor fan av bechamel saus, så hun pleide å lage blomkål sånn og jeg likte det. Jeg hadde pasta rester, så jeg brukte den også. Ingredienser for 4 personer 1 blomkål, kun blomsterne 2 porsjon frosne erter 2-3 gulrotter […]
Akkarringer
Det er ikke så vanskelig å lage akkarringer som de serverer i Hellas eller Spania med mine tips. Jeg kjøper akkarringene fra fisketorget i Bergen. Fish me har alltid. Først vask og skjær dem i skiver. Det er viktig å marinere akkarringene før du steker dem. For å marinere 1/2 kilo akkar trenger du, 1/2 […]
Hjemmelaget falafel (lages med tørkede kikerter) med tahinisaus
Jeg synes falafel som er laget av tørkede kikerter smaker mye bedre enn de som er laget av kokte kikerter. For å lage denne oppskriften trenger du en kraftig foodprocessor. Jeg bruker min Kenwood major for dette. For ca 15 stk falafel trenger du: 2.5 dl kikerter som skal bløtlegges over natten med 1/2 […]
Krydret kylling overvinger
Jeg er veldig glad i krydderret kyllingvinger. Ferdigkøpte inneholder for mye salt for min smak i tilleg det er utrolig lett å lage fra bunnen. Dette trenger du for 2 personer: 1 pakke kyllingovervinger ca 400 gram 5 ss tyrkisk/ gresk yogurt eller yogurt naturel 5 stk hvitløkfed 1 ss pepper pure (hvis du har […]