Courgette er sommerens mest brukervennlige grønnsak som kan finnes året rundt i Norge. Dette er min mors oppskrift, jeg alltid likt sprøstekte courgette som er saftige inni med frisk eplesideraroma.
Du trenger:
1 courgette
1 dl vann eller boblevann, kaldt
1 dl hvetemel
1.5 ss eplecidereddik
1 ts salt, nykvernet pepper
Olje til steking
I enn bolle bland kaldt vann eller boblevann, hvetemel, salt, pepper, eplecider eddik og visp med en gaffel til en kjevn røre.
Skjær courgetten diagonalt i skiver
Tilsett dem i bolle slik at de alle får røre utenpå
Stek i en god del olje til de blir gyllne
Server med hvitløk yogurt med dill dip
For å lage yogurt dip:
Bland 2 dl tyrkisk, gresk eller matlagingsyogurt
1 eller 2 hvitløk knust med salt
1/2 potte dill hakket
Smak med salt, pepper