share

Batata Harra- Libanesisk inspirert krydret potetsalat

by
img_5683-1

Hei alle sammen! Grillsesongen nærmer seg. Er dere klare for lange lyse dager ute? Vi gleder oss veldig! Denne potetsalaten passer til både fugl og kjøtt men er digg alene også. Veldig populær hos oss.

Man kan jo alltid jukse litt å bruke ovnsbakte poteter eller ferdigstekte frosne båtpoteter i stedet.

Dette er en lettvint versjon av klassisk Lebanesisk potetrett batat harra. Først laget jeg patatas bravas

For ca 500 gram poteter trenger du:

3 hvitløksfed -finhakket

3 ss olivenolje

2 ts gurkemei

1 ts korianderfrø

1 ts chiliflak

1/2 ss saft fra lime eller sitron

Håndfull koriander og bladpersille, finhakket

Salt og pepper

Slik lager du:

Stek 3 finhakkede hvitløksfed i 3 ss olivenolje, deretter tilsett 2 ts gurkemei, 1 ts korianderfrø og 1 ts chiliflak og fortsatt å steke 1 minutt til.

Deretter i en serveringsbolle bland hvitløk og krydder miksturen med ferdigstekte poteter. Til slutt tilsett salt og finhakkede bladpersille og koriander (en håndfull hver) og ca 1/2 ss sitronsaft men limesaft passer også fint.

Jeg servert potetene med grillede lammeskiver og tyrkisk coban salat.

Categories:
Professorfrue
Close Cookmode