Disse lappene er lette å lage og smaker kjempegodt! Jeg lager dem på søndag, spiser varm og sparer restene for lunsj på mandag. Da blir det gøy på hjemmekontoret!
For å lage nok til å fylle en langpanne trenger du:
4 egg
2 ss olivenolje
2 ss melk
140 gram hvetemel
1 + 1/2 ts bakepulver
1 ts salt og litt sortpepper
Grønnsaker:
1 purre eller en bunt vårløk, finhakket
100 gram spinat, finhakket
2 store eller 4 små gulrot, revet
4 middelstore poteter, revet
1/2 rød paprika, finsnittet
Cheddar, mozzarela eller annen revet ost for å drysse (kan sløyfes)
Slik lager du:
Forvarm ovne 180 grader over og under varme
Visp eggene i en stor bolle
Tilsett olje og melk deretter hvetemel
Visp til du får jevn mikstur
Tilsett grønnsakene og bland med en slikkepott
Legg stekepapir i en langpanne
Fordelmiksturen jevn ved hjelp av en slikkepott
Bak i ovnen nederste rille først 25 minutter deretter ta ut og dryss osten bak 25 minutter til.
Avkjøl på rist, del i biter med saks. Etter at de er helt avkjølt lappene kan oppbevares i kjøleskapet i plastpose.
Tips: Vær forsiktig siden steketiden varierer fra ovn til ovn. Hvis den er fuktig stek litt mer. Noen potettyper har mere veske enn andre.
Pass på å fordele miksturen i hele langpannen slik at det blir et tynt og jevnt lag.