del

Bazlama – Tyrkisk mykt pannebrød-pannestekt mykt brød

by
img_9582

For å lage 7 bazlamas trenger du:

450-500 gr hvetemel -jeg bruker 450 gram

300 ml lunkent vann ca 38 C

2 ts sukker

1/2 ts salt

1 ts tørrgjær

Olivenolje for å smøre deigen

Slik lager du:

Bland sukker, vann og tørrgjær og la det stå 10-15 minutter

Tilsett gjærblandingen i bolle med 450 gram hvetemel og salt

Kjør 7-8 minutter i kjøkkenmaskin

Det skal være myk deig men ikke klissete, tilsett hvetemel forsiktig dersom du trenger.

Smør deigen og bollen med ca 1 ss olivenolje eller rapsolje

Dekk bollen med plastfilm og la den stå et varmt sted til den dobler seg, ca 2 timer

Lag en pølse av deigen og del pølsen i 7

Lag runde lapper ved hjelp av kjevle, ca 12- 15 cm i diameter

Dekk dem med fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve 15 minutter til før du steker

Varm stekepannen uten olje over middels varme

Her må man være forsiktig: hvis stekepannen er for varm brenner de, hvis pannen er for kaldt blir de ikke gjennomstekt.

Stek i stekepanne 1 minutt på hver side, og snu dem 3 ganger slik at de stekes totalt 4 minutter

Avkjøl og frys enkeltvis i fryseposer.

Kategorier:
Professorfrue
Close Cookmode