For å lage 7 bazlamas trenger du:
450-500 gr hvetemel -jeg bruker 450 gram
300 ml lunkent vann ca 38 C
2 ts sukker
1/2 ts salt
1 ts tørrgjær
Olivenolje for å smøre deigen
Slik lager du:
Bland sukker, vann og tørrgjær og la det stå 10-15 minutter
Tilsett gjærblandingen i bolle med 450 gram hvetemel og salt
Kjør 7-8 minutter i kjøkkenmaskin
Det skal være myk deig men ikke klissete, tilsett hvetemel forsiktig dersom du trenger.
Smør deigen og bollen med ca 1 ss olivenolje eller rapsolje
Dekk bollen med plastfilm og la den stå et varmt sted til den dobler seg, ca 2 timer
Lag en pølse av deigen og del pølsen i 7
Lag runde lapper ved hjelp av kjevle, ca 12- 15 cm i diameter
Dekk dem med fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve 15 minutter til før du steker
Varm stekepannen uten olje over middels varme
Her må man være forsiktig: hvis stekepannen er for varm brenner de, hvis pannen er for kaldt blir de ikke gjennomstekt.
Stek i stekepanne 1 minutt på hver side, og snu dem 3 ganger slik at de stekes totalt 4 minutter
Avkjøl og frys enkeltvis i fryseposer.