God fredag alle sammen! Er dere klare til helgen? Kanskje bake noe nytt? Disse små fetafylte dill pogacas – poatsjas – er veldig lette og raske å lage siden det ikke er gjærbakst. Du kan bake dem til frokost eller brunch.
Pogaca er som simit et typisk frokostbrød som man kjøper på vei til jobben fra bakeri og spiser med tyrkisk te ved siden av. De som selges hos bakerier er stort sett gjærbakst og kan være fylt med ost, potet eller svarte oliven. Pogacas som ikke er gjærbakst er generelt merket som ev (hjemme) eller anne (mamma) pogaca hos bakeriene. Jeg skal senere dele oppskrift på gjærbakst pogaca også.
Dill og feta-/lorost er en klassisk smakskombinasjon som er veldig populær i Tyrkia. Det er mange som liker disse dill poatchas fylt med fetaost eller lorost som ligner på norsk skjørost. Hvis du er glad i dill må du absolutt prøve denne oppskriften! Hvis du ikke liker dill kan den sløyfes. De kan serveres til frokost eller ettermiddag eller pakkes i matpakke. De er perfekte til å ta med til piknik også. For å få bedre resultat husk at alle ingrediensene bør være romtempererte og ikke tilsett alt melet med en gang!
For å lage 12 poatsjas trenger du:
1 egg
1 eggeplomme for pensling
1 dl solsikke olje – du kan bruke 0.5 dl ekstrajomfru olivenolje og 0.5 dl solsikkeolje i stedet
1 dl yogurt naturel
1/2 ts salt
2 +1/2 ts bakepulver
Ca 250- 300 gram hvetemel
1 liten potte dill, vasket, tørket, kun tynne blader, finhakket
Ca 100-120 gr fetaost for fyll – most med gaffel
Sesamfrø for å drysse
Slik lager du:
Bland olje, yogurt, dill, egg i en bolle
Tilsett hvetemel forsiktig. Vi vil ha myk men ikke klissete deig
Del deigen i 12 biter
Lag runde lapper mellom håndflatene
Fyll demmed fetaost og lukk dem. De skal se ut som halvmåner
Pensle med eggeplomme, dryss sesamfrø
Bak i forvarmet ovn på 180 grader over- og undervarme i ca 25 minutter til poatsjas blir gyldne
Passer fint med tyrkisk te!