Jeg savner sommeren! Denne salaten minner meg om de lange, varme dagene fra min barndom ved middelhavskysten. Når det var sommer hadde vi alltid denne salaten på middagsbordet ved siden av de andre rettene. Den er veldig enkel å lage. Salaten smaker best hvis du får tak i god kvalitet olivenolje, ferske ingredienser og duftende solmodne tomater.
Du trenger
1 rødløk
1 agurk
2-3 solmodne tomater
2 stk grønn tyrkisk pepper, du kan bruke snack paprika siden det er vanskelig å få tak i sivri biber
En håndfull bladpersille, kun bladene, hakket
3 ss ekstrajomfru olivenolje (jeg bruker mye mer 😉)
Saften fra 1/2 sitron
Skrell og del løken i to. Skjær i tynne skiver. La dem ligge i kaldt vann ca 10 minutter
Skjær tomater, pepper og agurk i små biter
Miks alle ingrediensene i en bolle
Smak til med salt, pynt med oliven på topp
Det er deilig og dyppe brød i væsken i bunnen av salatbollen!
Pingback: Sunnere kremet pastasalat med yogurt | Professorfrue
Pingback: Batata Harra- Libanesisk inspirert krydret potetsalat ~ Professorfrue