del

Smørbrød med middelhavsstil torskewok – Balık Kokoreç

by
img_8620

Jeg liker alle type fisk og skalldyr veldig godt. Derfor foretrekker jeg å spise fisken rå eller så forberedt så enkelt som mulig, men dessverre er det ikke lett for de som ikke liker fisk. Denne oppskriften er perfekt for de som ikke er så veldig glade i fisk. Kombinasjonen av grønnsakene og krydder fjerner nesten all fiskelukten. Denne retten dukket opp i fiskerestauranter i Istanbul området og spredte seg til hele Tyrkia etterpå. Jeg laget den med torskfilet men havabbor-, sei-, og hysefilet kan også brukes.

For 2-3 personer

400 gr torskefilet, uten skin og bein, i små biter

3 tomater, skallede og finhakket

2 hvitløk, knust

2 ss olivenolje + 1 ss smør

1/2 rød paprika 1/2 gul paprika 1/2 grønn paprika, finhakket

3 stk vårløk, i tynne skiver

1/4 ss spisskumin

1/2 ts salt

1/2 ts timian

1/2 ts pul biber/aleppo pepper/chili pepper/spansk paprika (kan sløyfes)

Bladpersille, kun blader, sitronskiver og baguette eller ciabatta for servering

Slik lager du

Stek paprika og hvitløk i en wok eller panne i 1 ss oliven olje og 1 ss smør over middels varme ca 5 minutter

Tilsett tomater og stek ca 5 minutter til

Tilsett vårløk

Skiv grønsakene ved siden av pannen og stek fiskebitene med 1 ss olivenolje, salt, pepper, spisskumin og timian ca 5 minutter

Bland alt godt, server med sitronskiver og  bladpersille med baguetter eller ciabatta ved siden av.

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:
Professorfrue
Close Cookmode