Bønnesalat er et skikkelig godt tilbehør til tyrkiske kjøttboller (køfte) men kan også spises med hardkokte egg på som hovedrett.
Denne oppskriften er fra Antalya området, derfor inneholder vinaigretten tahinisaus. Jeg brukte hjemmelaget tahini som du kan finne oppskriften på her: https://www.professorfrue.no/2016/08/08/hjemmelaget-okologisk-tahini/ Hvis du vil lage uten tahini, da blander du kun 2 ss eplesidereddik med 3 ss olivenolje og heller over salaten.
Du trenger:
En boks store hvite bønner, 380 gram (jeg bruker goeco)
1/2 rødløk
2 tomater, i små biter
1-3 stk vårløk
4-5 stk små franske eller tyrkiske sylteagurker (kan sløyfes)
En halv håndfull bladpersille, kun blader, finhakkede
For tahini dressing:
1 ss tahini
1 ss eplesidereddik
1 ss sitronsaft
2 hvitløk
1 ts salt
2 ss olivenolje
3 ss bønner, moste med en gaffel
Alternativ dressing uten tahini:
Bland 2 ss eplesidereddik med 3 ss olivenolje
Slik lager du:
Bland alle ingrediensene i et serveringsfat og hell over dressing. Smak til med salt og nykvernet pepper. Så enkelt er det!