del

Hjemmelaget økologisk tahini

by
b873de074da74bc2a351782c40c73e69

Jeg kjøper tahini fra butikker, helst tyrkiske merker men hvis man trenger tahini og ikke har det tiljengelig er det greit å lage selv. Fordelen med hjemmelaget tahini er oljen og sesame pasta skyller seg ikke over tid. Den kan oppbevares i kjøleskap flere måneder.

For å lage 3.5 dl tahini trenger du:

5 dl økologisk sesamfrø

1.5 dl rapsolje, du kan bruke mindre for å få tykkere tahini

Slik lager du:

Over middels varme stek sesamfrøene forsiktig til de blir gyllene.

Ta av varmen, avkjøl helt

Ha i en food processor og pulse 3-5 minutter til en pasta.

Tilsett olje

Denne tahini blir ikke tykk som er lettere og bruke hvis du bruker mindre olje får du tykkere tahini.

Kategorier:
  1. Pingback: Silkemyk hummus | Professorfrue

  2. Pingback: Bønnesalat -Piyaz  | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode