del

Hjemmelaget økologisk tahini

Jeg kjøper tahini fra butikker, helst tyrkiske merker men hvis man trenger tahini og ikke har det tiljengelig er det greit å lage selv. Fordelen med hjemmelaget tahini er oljen og sesame pasta skyller seg ikke over tid. Den kan oppbevares i kjøleskap flere måneder.

For å lage 3.5 dl tahini trenger du:

5 dl økologisk sesamfrø

1.5 dl rapsolje, du kan bruke mindre for å få tykkere tahini

Slik lager du:

Over middels varme stek sesamfrøene forsiktig til de blir gyllene.

Ta av varmen, avkjøl helt

Ha i en food processor og pulse 3-5 minutter til en pasta.

Tilsett olje

Denne tahini blir ikke tykk som er lettere og bruke hvis du bruker mindre olje får du tykkere tahini.

Print Friendly

Related Posts

  1. Pingback: Silkemyk hummus | Professorfrue

  2. Pingback: Bønnesalat -Piyaz  | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode