Det er mange måter å lage hummus og hjemmelaget hummus smaker alltid bedre enn butikkjøpt. Alle kan lage hummus. Hemmeligheten bak silkemyk hummus er skallede kikerter. Hvis du kjøper de aller billigste kikerter i boks kan du sile dem (oppbevar vannet) og gni dem i hånden. Skallene kommer av veldig lett. Jeg anbefaler ikke økologiske kikerter for hummus siden de generelt er hardere. Har du ikke tahini? Her finner du oppskriften:
https://www.professorfrue.no/2016/08/08/hjemmelaget-okologisk-tahini/
For en porsjon hummus trenger du:
1 boks kokte kikerter -husk å legge ti side 1 ss for pynt
2 ss tahini
Saft fra 1/2 sitron
1 hvitløksfed
1/4 tsspisskumin
1/2 ts salt
ca 1-2 ss kaldt vann
For pynt:
1 ss kikerter
2 ss ekstrajomfru olivenolje
Sumak, haleppo pepper eller paprikapulver
Finhakket bladpersille
Slik lager du:
Først husk å legge 1 ss kikerter til side for å pynte senere
Kjør kikerter, hvitløk, salt og spisskumin i foodprocessor
Tilsett tahini og sitronsaft
Kjør til en jevn mikstur
Tilsett 1 eller 2 ss vann fra kikerterboksen
Det er du som bestemmer her hvordan du liker ddn
Sjekk salt og sitron, tilsett hvis det er nødvendig
Ved hjelp av en skje dyppet i olivenolje, legg hummus på et fat og pynt med hele kikerter, paprika og bladpersille.